boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Pleursoep van Joke Pluijm

    Zijn groenten wat minder mooi zijn geworden in de koelkast? Niet weggooien, aldus Joke Pluijm! ‘Pleur’ alles maar in een pan, voor een goede pleursoep.

    Instructies

    • 1. Zet een grote pan water op en breng het aan de kook
    • 2. Gooi alle restjes erbij en laat de bouillon minstens enkele uren staan
    • 3. Hoe langer hij staat, des te intenser de smaak
    • 4. Zeef de bouillon en klaar ben je. Deze bouillon dient als basis voor de pleursoep van mama Pluijm
    • 5. Zet een grote soeppan op het vuur en doe er twee liter bouillon in
    • 6. Breng de bouillon aan de kook en doe de aardappels erbij. Laat de aardappels 8 minuten koken en zet het vuur laag.
    • 7. Verwarm in een andere pan een flinke scheut olijfolie en bak de tomaat, de champignons, de uien, de courgette, de wortel en de paprika even aan
    • 8. Doe de groenten bij de bouillon
    • 9. Bak de spekblokjes uit en voeg ook deze toe aan de soeppan
    • 10. Voeg tot slot de ham en de mais toe en laat alles nog 5 minuten pruttelen
    • 11. Breng op smaak met zout, peper, peterselie en basilicum. Schep de soep op 6 diepe borden.

    Voedingswaarde

    • 265 kcal

    • 18 vet (g)

    • 16 koolhydraten (g)

    • 10 eiwit (g)

    Waardeer dit gerecht