boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Boerenkool met zoete aardappel van Jolijn Pelgrum

    Gezond én lekker; Sjoerd eet deze boerenkool met zoete aardappel van zijn vriendin Jolijn maar wat graag.

    Sjoerd: “Jolijn kwam in de zomer van 2013 een tijdje bij haar vader wonen, toevallig mijn bovenbuurman. Jolijn is foodblogger en heeft een opleiding tot Health Coach gevolgd. Haar recepten zijn plantaardig, overheerlijk, bewust en simpel te maken. Toen ze een keer iets kwam drinken en zelfgebakken koekjes meenam, ging ik direct voor de bijl. Ik kan wel zeggen dat zij mij echt met haar eten versierd heeft. De keer dat ik haar daarna zag, had ze een stukje aardbeientaart voor me bewaard en ik, die nooit van taartjes hield, verslond het. We zijn inmiddels anderhalf jaar samen en koken en eten neemt in onze relatie een grote plaats in. Ik hou zelf ook van koken, hoewel Jolijn op dit moment het meest in de keuken staat. Ze is veel aan het proefkoken voor haar blog en receptenboek, maar in het weekend verras ik haar met mijn pannenkoeken en Italiaanse tomatensauzen. We bedenken ook samen nieuwe recepten.”

    Meer weten? www.vegadutchie.nl

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
    • 2. Leg de zoete aardappelen erin en rooster ze in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
    • 3. Verwarm 10 minuten voordat de zoete aardappel klaar is 1 eetlepel olijfolie in een grote wok en voeg de boerenkool en een scheutje water toe.
    • 4. Bak de boerenkool ongeveer 5 minuten tot alle blaadjes donkergroen en geslonken zijn.
    • 5. Haal de zoete aardappel uit de oven en verwijder de schil.
    • 6. Pak een middelgrote pan en doe daarin de zoete aardappel, boerenkool, amandelmelk, 2 eetlepels olijfolie, sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper en zout en peper.
    • 7. Prak alles met een stamper tot een stamppot en breng het op smaak met sojasaus, zout en peper.
    • 8. Doe het deksel op de pan en verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpannetje.
    • 9. Bak hierin de spekjes.
    • 10. Schep de boerenkool op twee borden en verdeel de spekjes erover.

    Waardeer dit gerecht