boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Bloemkoolpuree met geroosterde knoflook

    Dit verrassende bijgerecht smaakt heerlijk bij een sappige biefstuk met champignons of een stuk zalm met een frisse salade.

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • 2. Snijd de topjes van de knoflooktenen af en laat het velletje om de knoflook zitten. Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met een beetje olijfolie. Vouw vervolgens de folie goed dicht tot een pakketje.
    • 3. Snijd de bloemkool in roosjes, leg ze op een bakplaat en besprenkel de groente met wat olijfolie en zout.
    • 4. Leg het pakketje met knoflook naast de bloemkool op de bakplaat en rooster de bloemkool en knoflook in 15 minuten.
    • 5. Haal de knoflook uit de aluminiumfolie en verwijder de velletjes van de tenen. Pureer de geroosterde bloemkool en knoflook samen met de boter en de ricotta tot een romige puree. Je kunt hiervoor een staafmixer of keukenmachine gebruiken.
    • 6. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook in kleine stukjes en strooi dit als garnering over de bloemkoolpuree. Lekker met stoofvlees!

    Waardeer dit gerecht