boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Bloemkoolpizza met tomatensaus

  Deze mega gezonde pizza is vrij van gluten, tarwe, soja en geraffineerde suikers.

  Instructies

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de bloemkool fijn. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken. Doe de bloemkoolrasp in een schone theedoek en wring goed uit zodat het vocht verdwijnt. Doe de bloemkoolrasp met alle andere ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed het tot een losse deegbal.
  • 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg met de bolle kant van een lepel uit over de bakplaat. Maak van het deeg een cirkel met een doorsnede van 25 tot 30 centimeter. Duw goed aan. Bak de bodem in de oven gedurende 20 minuten.
  • 3. Haal de bakplaat uit de oven en draai de pizzabodem om. Dit doe je door een nieuw stuk bakpapier bovenop de pizza te leggen en deze dan om te draaien. Bak de pizzabodem nogmaals voor 10 tot 15 minuten. De bodem is goed als hij er krokant uitziet.
  • 4. Maak de tomatensaus, terwijl de bodem in de oven staat. Snijd een ui fi jn en fruit deze samen met de knoflook in een pan. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze bij de ui in de pan samen met de oregano, chilivlokken, zout en peper. Laat de tomaten in 15 tot 30 minuten inkoken.
  • 5. Pureer de tomaten tot een egale dikke saus ontstaat. Besmeer de bodem met de tomatensaus en verdeel het beleg over de pizza. Je kunt de belegde pizza nog 5 minuten in de oven bakken of direct serveren.

  Waardeer dit gerecht