boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Kabeljauwstoofschotel van Ane Olsen

  In Noorwegen vechten ze het maar uit met hun bacalaocompetities. Wij genieten ondertussen van deze lekkere kabeljauwstoofschotel van Ane.

  “In 1800 brachten Noorse vissers uit Kristiandsund dit recept mee uit Portugal en sindsdien hebben we ons hierin gespecialiseerd”, vertelt Ane. “Elke stad heeft een eigen variant. Al jaren wordt er een vriendschappelijke burenruzie gevoerd tussen Kristiandsund en Ålesund die beiden vinden dat ze de lekkerste bacalao maken. De lekkerste die ik at, werd vroeger gemaakt door een goede vriendin van mijn moeder. In Noorwegen is het traditie dat je rondom Kerstmis bij vrienden en familie op visite gaat en elkaar zelfgemaakt eten cadeau doet.”

  Instructies

  • 1. Deel de knoflook in tweeën en snijd de uien, aardappelen, chilipepers, tomaten en paprika in grove stukken.
  • 2. Verwarm de olijfolie in een grote vuurvaste stoofpan. Verdeel de kabeljauwstukken, aardappelstukken en ui over de bodem.
  • 3. Bedek dit met de stukjes tomaat, paprika, pepers, olijven en kruiden. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 40 minuten rustig stoven of tot de vis en aardappelen gaar zijn. Roeren hoeft niet.
  • 4. Serveer met crème fraîche en brood.

  Waardeer dit gerecht