boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Romige aspergesoep met ham en ei

    Maak met het kant-en-klare aspergepakket van Coop deze heerlijke romige aspergesoep met ham en ei!

     

    Instructies

    • 1. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Snipper de ui.
    • 2. Smelt in een soeppan de boter. Fruit de ui 1 min. Bewaar de aspergekopjes. Schep de rest van de aspergestukjes door de ui en bak 1 min. mee zonder te kleuren.
    • 3. Voeg de bouillontablet en 1 liter water toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes. Kook intussen de eieren in 8 min. hard. Pel de eieren en hak ze grof. Snijd de ham in reepjes.
    • 4. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kookroom en de aspergekopjes toe en verwarm de soep nog 3 min.
    • 5. Voeg de hamreepjes, het gehakte ei en de peterselie toe en breng de soep op smaak met peper.
    • 6. Variatietip: vervang de hamreepjes en het ei door 100 g gerookte zalmsnippers.

    Waardeer dit gerecht