boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Aspergesoep en croûte

    Tip: Vervang de witte aspergestukjes ook eens door groene aspergestukjes. Lekker met kleine broodjes met een plakje beenham of gerookte zalmfilet en kruidenboter.

    Instructies

    • 1. Kook de aspergestukjes in een bodem water met zout in 12-15 min. beetgaar; ze garen nog na in de soep.
    • 2. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee, zonder te kleuren.
    • 3. Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al kloppende met een garde toe. Klop tot een gladde, gebonden soep.
    • 4. Los de bouillontabletten in de soep op. Kook de soep 10 min. op laag vuur.
    • 5. Voeg de gekookte aspergestukjes en de crème fraîche aan de soep toe.
    • 6. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 soepkommen.
    • 7. Bestrijk de rand van de soepkommen dun met ei.
    • 8. Leg er een deegplakje op; snijd overtollig deeg eventueel weg.
    • 9. Bestrijk ook het deksel met ei.
    • 10. Strooi er de dragon over en bak de soep 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deksel gaar en krokant is.

    Voedingswaarde

    • 6 eiwit

    • 27 vet

    • 9 waarvan onverzadigd

    • 24 koolhydraten

    • 365 kcal

    Waardeer dit gerecht