boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Asperges met gepocheerd ei, zalm en zure room

  De moeder van Annelies Vermeir (35) maakte dit recept al toen Annelies een klein meisje was. Haar moeder was haar tijd ver vooruit met dit aspergerecept. Eieren pocheren gebeurde alleen in chique restaurants! Annelies maakt het recept nog steeds, nu voor haar dochters.

  Instructies

  • 1. Snijd de asperges in schuine hapklare stukjes. Breng intussen een grote pan water aan de kook voor de eieren.
  • 2. Verhit een scheutje olie in de wok op middelhoog vuur. Roerbak hierin de aspergestukjes tot ze goudbruin zijn en kruid met peper en zout. Voeg de sla toe en wok tot deze geslonken is. Zet het vuur laag, voeg de zure room en het citroensap toe en laat de asperges zachtjes garen.
  • 3. Pocheer intussen de eieren in de pan water met een scheutje azijn. Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes. Zorg dat de dooier niet breekt. Zorg dat het water net onder het kookpunt blijft en niet borrelt.
  • 4. Maak een klein draaikolkje door in het water te roeren met een lepel. Laat je ei er zachtjes invallen en help de natuur eventueel een handje door met een lepel het eiwit richting dooier te scheppen. Laat een drietal minuten pocheren en laat dan uitlekken op een keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.
  • 5. Voeg intussen de zalm toe aan het aspergemengsel en laat even doorwarmen. Kruid met bieslook, peper en zout.
  • 6. Verdeel het aspergemengsel over de borden en leg op elk bord een gepocheerd ei. Serveer met geroosterd brood.

  Waardeer dit gerecht