boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Aspergerisotto met muntpesto

    Serveertip: Serveer de risotto als vegetarisch hoofdgerecht of geef er gebakken langoustines bij. Lamsbiefstuk, kalfsschnitzeltjes en varkenshaas combineren eveneens perfect.

    Variatietip: Vervang de munt ook eens door rucola of kervel en de parmezaanse kaas door oude Hollandse (komijne)kaas

    Instructies

    • 1. Snijd van beide asperges een plakje van de onderzijde en snijd ze in stukjes van 3 cm.
    • 2. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
    • 3. Maak intussen de muntpesto: pureer met de staafmixer de munt met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie.
    • 4. Meng 2-3 el kaas en zout en peper naar smaak door de pesto.
    • 5. Verhit in een hapjespan de olijfolie.
    • 6. Fruit de sjalot.
    • 7. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk er de wijn bij.
    • 8. Laat de rijst op laag vuur de wijn opnemen.
    • 9. Voeg de bouillon in 3 porties toe en kook de risotto in 15-20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig.
    • 10. Neem de pan van het vuur. Schep er de aspergestukjes, de crème fraîche en de rest van de kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
    • 11. Schep de risotto in 4 diepe borden.
    • 12. Schep er een lepel muntpesto op en rasp er nog een beetje extra parmezaanse kaas over.

    Voedingswaarde

    • 14 eiwit

    • 22 vet

    • 12 waarvan onverzadigd

    • 66 koolhydraten

    • 525 kcal

    Waardeer dit gerecht