boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Quiche met zalm en witte asperges

    Maak met witte asperges eens een heerlijke quiche met zalm!

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • 2. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Snijd de zalm in blokjes, hak de peterselie fijn, rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit. Laat de plakken hartige taartdeeg ontdooien en rasp de Grana padano.
    • 3. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Laat iets afkoelen en snijd doormidden.
    • 4. Vet de quichevorm in, bekleed met het hartige taartdeeg en prik er met behulp van een vork gaatjes in.
    • 5. Klop de eieren los, voeg de bloem toe en roer met een garde totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg vervolgens de crème fraîche, het citroensap, de citroenrasp, de peterselie en de Grana padano toe en meng tot een geheel.
    • 6. Verdeel de helft van de blokjes zalm en de asperges over de bodem van de quiche en schenk hier de helft van het ei-kaasmengsel overheen. Volg met de rest van de zalm en schenk er het resterende ei-kaasmengsel overheen. Leg hier de resterende asperges sierlijk bovenop en duw lichtjes aan.
    • 7. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten in de oven gaar en goudbruin.

    Je hebt al beoordeeld.