boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Aspergequiche met ham

    Sabine Koning (26) heeft de afgelopen weken behoorlijk wat afgewacht; op de geboorte van haar zoon en op de start van het aspergeseizoen. De Apeldoornse heeft geen Limburgse achtergrond, maar is gewoon gek op asperges.

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de asperges in 15 minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
    • 2. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel om te voorkomen dat de quiche vochtig wordt.
    • 3. Leg de uitgelekte asperges naast elkaar in de bakvorm. Leg de plakjes schouderham tussen de asperges.
    • 4. Klop de eieren samen met de eiwitten en het scheutje melk los. Breng op smaak met peper en zout en schenk het eimengsel in de bakvorm.
    • 5. Verdeel de kruidenroomkaas over de quiche en bak de quiche in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
    • 6. Hak de bieslook fijn en strooi deze vlak voor het serveren over de quiche. Lekker met een groene salade.

    Waardeer dit gerecht