boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Aspergequiche met graskaas

    Ooit gedacht een quiche te maken van asperges? Lekker in combinatie met een goed stukje graskaas!

     

    Tip

    Graskaas is kaas van de melk van koeien die na de winter weer voor het eerst buiten vers gras eten. De kaas heeft een zachte romige smaak en is verkrijgbaar bij veel supermarkten, op de markt en bij de kaasspecialist. Leg de kaas 30 min. in de diepvries. De kaas is dan steviger en raspt makkelijker.

    Variatietip

    Beleg de deegbodem met 100 gram bacon of slagersham.

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de asperges in stukken van 5-6 cm. Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
    • 2. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
    • 3. Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
    • 4. Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.

    Waardeer dit gerecht