boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Aspergepatat

  Als iemand weet hoe je kinderen aan de asperges krijgt, is het Laura Emmelkamp (48) wel. Ze schreef er meerdere boeken over. Bij haar eigen kinderen van 14 en 16 jaar is het goed gelukt; zij eten maar wat graag mee. Zeker als er aspergepatat op tafel staat.

  Instructies

  • 1. Vul een aspergepan (of een gewone pan) met water, tot de asperges half onder het water staan. Breng het water aan de kook en laat 10 minuten koken.
  • 2. Giet de asperges af en laat ze iets afkoelen. Pak ondertussen drie langwerpige of brede schalen.
  • 3. Doe in schaal 1 het meel en meng er 1 theelepel zout door. In schaal 2 gaan 2 losgeklopte eieren. Boven schaal 3 wrijf je de beschuiten tegen elkaar, zodat er paneermeel ontstaat. Je kunt ook kant-en-klaar paneermeel kopen.
  • 4. Haal de asperges 1 voor 1 door de verschillende kommen: eerst door het meel, dan door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel. Herhaal dit tot je alle asperges van een paneerlaagje hebt voorzien.
  • 5. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak een stuk of vijf asperges per keer, afhankelijk van de grootte van de pan en de dikte van je asperges, ongeveer 2 minuten aan beide kanten, tot ze een krokant, goudbruin laagje hebben.
  • 6. Snijd ze in stukjes van 4 cm. Serveer met (zelfgemaakte) mayonaise, een gekookt eitje en een stukje vis. Ook lekker met broccoli of verse doperwten.

  Waardeer dit gerecht