De appeltaart van Carli, Izabella en Carmilla Bensch, finalisten in de Coop bakwedstrijd van 2017.
Instructies
- 1. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Druk in de bakvorm tegen de onderkant en zijkant en bak in de oven 15 minuten op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- 2. Schil de appels en snijd in blokjes. Doe in een pan en voeg de kaneel, bruine suiker en het citroensap toe. Laat 5 minuten koken en schep in de afgekoelde bodem.
- 3. Maak van de roomkaas, het ei, het citroensap en witte suiker een glad beslag en schep over het appelmengsel. Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- 4. Klop de slagroom op. Meng de roomkaas met poedersuiker en voeg toe aan de slagroom. Schep bovenop de afgekoelde appeltaart.
- 5. Tip: versier de taart met walnoten en Bebogeen.
Meer over
Waardeer dit gerecht