boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Appeltaart boordevol fruit en noten

    Deze appeltaart van Carlijn en Bente Aalbers, finalisten in de Coop bakwedstrijd van 2017, zit boordevol fruit en noten! 

    Instructies

    • 1. Splits het ei. Meng de bloem met de suiker en het zout.
    • 2. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het eiwit en de bloem tot een soepel deeg.
    • 3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
    • 4. Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een lap en bekleed de ingevette bakvorm. Houd het deeg wat achterblijft apart (zo’n 1/4 deel van het totaal). Bestrooi de bodem met paneermeel.
    • 5. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis.
    • 6. Rooster de noten in een koekenpan en hak grof. Wel de vruchten in lauwwarm water en snijd de abrikozen in blokjes.
    • 7. Snijd de appels in kleine blokjes en meng samen met de suiker, rozijnen, cranberries, gedroogde abrikozen, pecannoten, hazelnoten kaneelpoeder, maïzena en paneermeel. Vul het bakblik met het appelmengsel.
    • 8. Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter en snijd lange repen van circa 1 centimeter breed. Leg ze kruislings over de taart in een raster. Druk de randen aan en bestrijd de bovenkant met geklopt eigeel.
    • 9. Bak de taart in circa 1 uur goudbruin en gaar.
    • 10. Tip: lekker met slagroom, geklopt met een eetlepel (vanille)suiker.

    Waardeer dit gerecht