boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Andijviestamppot met warmgerookte zalm en gekarameliseerde boter

    De Jongens van de Fant weten hoe je van een gewone stamppot iets bijzonders maakt.

    Instructies

    • 1. Breng een pan met een laag water en een beetje zout aan de kook.
    • 2. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en spoel af met koud water. Kook in circa 15 tot 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat even droogstomen.
    • 3. Was en snijd de andijvie in smalle reepjes en slinger ze droog in een slamolen. Snijd de warmgerookte zalm in stukjes van 1 cm.
    • 4. Pureer de aardappels met een pureestamper (niet te fijn). Maak de puree smeuïg met een klontje roomboter en roer er de andijvie door. Voeg een scheut azijn toe en breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper.
    • 5. Maak ondertussen de botersaus: doe 100 gram boter in een steelpannetje en zet dit op het kleinste pitje. Als de boter smelt, scheidt de wei zich in witte vlokken af. Ga zachtjes door met opwarmen en roer af en toe, tot de witte vlokjes goudbruin worden, dat geeft de boter de nootachtige geur van karamel. Pas op dat het niet te donker wordt, boter verbrandt snel! Haal de saus van het vuur.
    • 6. Spatel de blokjes zalm op het laatste moment door de warme stamppot. Serveer in een diep bord. Giet er wat gekarameliseerde boter overheen of geef die er apart bij in een sauskommetje.

    Waardeer dit gerecht