boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Amerikaanse appeltaart van Wendy de Laat

    Blogger Wendy de Laat is een enorme zoetekauw, maar eet geen suiker. Toch weet ze veel lekkers op tafel te toveren. Wat denk je van deze Amerikaanse appeltaart?

    Meer weten? blijzondersuiker.nl

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor 180 graden Celsius en vet een taartvorm van +/- 24 cm doorsnee in.
    • 2. Zeef het meel boven een kom en meng het zout erdoor.
    • 3. Giet in een andere kom de melk en de olie. Roer dit niet.
    • 4. Giet dit in een keer bij het meel en roer met een houten lepel tot de ingrediënten gemengd zijn.
    • 5. Maak hiervan twee even grote ballen en verpak ze apart in plasticfolie. Leg ze minimaal een halfuur in de koelkast.
    • 6. Neem een vel bakpapier en leg daar een deegbal op.
    • 7. Bestrooi met wat meel.
    • 8. Druk de bal iets plat en leg er een tweede vel bakpapier overheen.
    • 9. Nu kun je heel makkelijk met een deegroller het deeg uitrollen tot de gewenste grootte.
    • 10. Haal het bovenste vel bakpapier van het deeg af (dit plakt een beetje) en plaats de bakvorm op z’n kop op het deeg.
    • 11. Draai de vorm om. Het deeg zit meteen in de vorm zonder gedoe!
    • 12. Duw het deeg tegen de rand en snijd het overtollige deeg weg.
    • 13. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
    • 14. Leg een vel bakpapier over het deeg en vul dit met bakbonen (rijst, ongekookte macaroni of gedroogde bonen werken ook).
    • 15. Zet de vorm in de oven en bak deze gedurende 10 minuten blind.
    • 16. Herhaal ondertussen de stappen van het uitrollen met de tweede bal tot je een dunne lap hebt (bakken met bakbonen hoeft dus niet).
    • 17. De tweede lap wordt straks de bovenkant van de taart.
    • 18. Maak nu de vulling door de gesneden appels in een grote kom te doen.
    • 19. Giet het citroensap eroverheen.
    • 20. Voeg het kaneel, de nootmuskaat en het zout toe.
    • 21. Breng op smaak met de honing en voeg het amandelschaafsel toe.
    • 22. Roer alles goed doorelkaar.
    • 23. Neem driekwart van de appels uit de kom en laat deze in een pan op laag vuur gedurende 10 minuten warm en zacht worden.
    • 24. Roer om te voorkomen dat het aanbrandt.
    • 25. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de appels er door.
    • 26. Voeg de 2 eetlepels tarwemeel toe en roer het meel goed door de appels. Laat dit even afkoelen.
    • 27. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden Celsius.
    • 28. Doe de appels in de vorm met de taartbodem en bekleed de appels met het deeg voor de bovenkant.
    • 29. Druk de randen aan met een vork.
    • 30. Bestrijk het deeg met het eiwit en bestrooi met wat kaneel.
    • 31. Maak met een mes wat inkepingen zodat de warmte weg kan tijdens het bakken.
    • 32. Bak gedurende 40 minuten of tot de taart mooi goudbruin is.
    • 33. Het deeg lijkt een beetje op bladerdeeg en smaakt ontzettend lekker. Laat de taart even afkoelen voor je hem aansnijdt.

    Waardeer dit gerecht