boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Aardbeientaart met citroenkwark en munt

    DE LEKKERSTE AARDBEIEN IN EEN TAART, AANGEVULD MET DE FRISHEID VAN CITROENKWARK EN MUNT.

     

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 200°C
    • 2. Vet de vorm licht in en bekleed deze met het deeg. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar aan
    • 3. Prik de deegbodem in met een vork
    • 4. Leg het bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover
    • 5. Bak de deegbodem circa 15 minuten in het midden van de oven
    • 6. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 10 minuten terug in de oven tot hij lichtbruin is
    • 7. Laat de taartbodem daarna op een rooster afkoelen
    • 8. Smelt de chocolade in de magnetron 2-3 minuten op 800 Watt, of au bain-marie
    • 9. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de gesmolten chocolade en laat dit hard worden
    • 10. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht
    • 11. Schep rasp en sap door de kwark en verdeel dit mengsel over de chocolade van de taartbodem
    • 12. Schik de aardbeien erop, maal er een beetje peper over en bestuif de rand van de taart met poedersuiker
    • 13. Garneer met blaadjes munt

    Voedingswaarde

    • 9 eiwit (g)

    • 27 koolhydraten (g)

    • 22 vet (g)

    • 345 kcal

    Waardeer dit gerecht