boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Aardbei-mango swirl cheesecake van Eli

  Deze cheesecake van Eli is nog lekkerder dan de traditionele New York cheesecake, want het fruit maakt de taart heerlijk fris.

  Instructies

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een springvorm met bakpapier. Smelt de boter op zeer laag vuur in een steelpan. De boter mag niet bruin worden. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij. Geen keukenmachine? Dit kan ook in een kom worden gedaan. Zorg dat de boter en de koekkruimels goed mengen. Bekleed de bodem van de springvorm hiermee en druk met de onderkant van een lepel stevig aan.
  • 2. Mix in een grote kom de roomkaas en de basterdsuiker in 2 minuten tot een glad beslag. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elk ei. Doe daarna het vanille-extract erbij en mix ook dit erdoor. Giet het roomkaasmengsel op de koekjesbodem. Pureer de aardbeien en de mango in de keukenmachine en voeg de kristalsuiker toe. Schep de fruitpuree op de roomkaasvulling en maak met een mes een mooi patroon in de puree.
  • 3. Zet de springvorm in de oven en bak de taart in 35 tot 40 minuten, tot de kern niet meer zacht is. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de springvorm. Ga met een mes langs de zijkant van de taart om ’m los te maken van de springvorm. Laat de taart nog eens 50 minuten afkoelen in de vorm. Haal de rand van de springvorm los en laat de taart nog minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

  Waardeer dit gerecht