boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Altijd Goedcoop: Omelet caprese

    Bij Coop zijn niet alleen de aanbiedingen interessant voor de portemonnee. We hebben namelijk heel veel artikelen die áltijd goedkoop zijn. Zo houd je het elke dag betaalbaar!

    Dat een goedkope maaltijd net zo voedzaam en lekker is als een dure maaltijd bewijst deze omelet met tomaat en mozzarella.

    Aanschaffen

    • 100 gr trostomaten €0,24
    • 700 gr verse friet €1,49
    • 6 scharreleieren €1,29
    • 1 kropsla €0,79
    • 125 gr mozzarella €2,-
    • 100 gr groene pesto €2,-

    Totaal voor 4 personen                   €7,81

     

    Op voorraad

    • 1 scheut melk of room
    • boter om in te bakken
    • olijfolie
    • zout
    • peper

    *Bij de berekening is ervan uitgegaan dat in elke huishouden bepaalde basisartikelen aanwezig zijn.

    Tip!

    Weet jij nooit wat je moet klaarmaken met de artikelen die in de aanbieding zijn? Neem dan een kijkje op de receptensite van Borre, Gijs en Jordy. Deze drie kokende heren begonnen hun website vanuit de gedachte dat iedereen een simpele, lekkere maaltijd moet kunnen maken voor een zachte prijs. Met de aanbiedingen van Coop gaan ze vaak aan de slag!

    Meer weten? Kokenmetaanbiedingen.nl

    Instructies

    • 1. Zet de frituurpan op 180 graden Celsius. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Haal de kropsla los en was de bladeren. Dep ze droog en doe ze in een grote schaal. Roer zoveel olijfolie door de pesto tot er een vloeibare dressing ontstaat. Giet dit over de blaadjes sla en meng alles goed door elkaar zodat alle blaadjes zijn voorzien van een laagje dressing. Verdeel de sla over vier schaaltjes.
    • 2. Kluts de eieren in een schaal, breng op smaak met zout en peper en voeg een scheut melk toe. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Let op! Het is voor de smaak van de omelet en om ’m er zo geel mogelijk uit te laten zien belangrijk dat de boter niet bruin kleurt. Laat de boter dus op laag vuur smelten en voeg het geklutste ei toe voordat de boter kleurt. Bak van de eieren vier omeletten. De omelet wordt lekker dicht en luchtig als je steeds wat van het ei onder de omelet laat lopen. Dit doe je door de randjes van de omelet met de houten lepel naar binnen te duwen. Houd de gebakken omeletten warm in aluminiumfolie terwijl je de rest bakt.
    • 3. Bak de friet in niet te grote porties. Laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met zout. Maak vier borden op door op elk bord een omelet te leggen. Beleg de helft van de omelet met plakjes tomaat en mozzarella en vouw de omelet dicht. Zorg ervoor dat de plakjes nog wel zijn te zien, dat presenteert mooi. Serveer de omelet met de gebakken friet en de schaaltjes kropsla.

    Waardeer dit gerecht