Een peulenschil: koken vanuit je voorraadkast
Altijd handig voor in je voorraadkast: een pot of blik met peulvruchten. Lekker, voedzaam, betaalbaar en gezond.
Koken met bruine linzen
Ze zijn dan misschien klein, maar linzen zitten boordevol vezels en natuurlijke suikers. Kleine energiebommetjes die een lekkere bite geven aan allerlei gerechten. Door de lichtzoete smaak zijn ze erg populair in soepen en salades. Bovendien zijn linzen perfect als pastavervanger.
Bekijk het recept voor linzencurry
Koken met kikkererwten
Roosteren, koken of pureren: het kan met kikkererwten. Kikkererwten worden gebruikt voor spreads (hummus) en falafelballetjes, maar zijn ook heerlijk om toe te voegen aan een curry, salade of couscousschotel.
Bekijk het recept voor Geroosterde bloemkool – kikkererwtensoep
Koken met kidneybonen
De kidneyboon dankt zijn naam aan de nierachtige vorm. Hij smaakt vol en aards en je vindt hem veel in de Mexicaanse keuken. Hij is razend populair onder sporters want hij zit boordevol eiwitten en vezels. Bovendien geeft de rode kidneyboon ook nog eens langdurig energie en een vol gevoel.