boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Pan vol dank: de juffensoep

  Pan vol dank: de juffensoep

  Elke maandagmiddag hebben de leerkrachten van Vrijeschool Kairos in Amsterdam-Noord teamoverleg. Met een grote pan ‘juffensoep’ laten ouders merken hoezeer ze hun inzet waarderen.

  “Onderwijzers werken zó hard en geven onze kinderen zó veel! Als ouders wilden we daarom iets doen om onze docenten een hart onder de riem te steken”, vertelt ‘soepchef’ Floor Hallema, moeder van Loet en Laila. “Naar Scandinavisch voorbeeld ontstond het idee voor onze juffensoep. Soep is weldadig en een heerlijke manier om mensen te bedanken!” En dus staat er al drie jaar lang iedere maandag een dampende pan soep op de lerarentafel van deze basisschool, het liefst met veel biologische groenten.

  Natasja Reeuwijk is een van de vaste soepmakers. “Als moeder van vier kinderen lukt het mij niet altijd om op school te helpen. Maar elke eerste maandag van de maand soep koken is prima te doen. Zelf iets maken voor een ander is zo mooi, er gaat dan ook altijd veel aandacht en liefde in zo’n pan!” En daar genieten de docenten echt van, beaamt juf Wendy van den Brand. “Het is heel fijn als ouders je zo waarderen; je voelt dat je het sámen doet. Vaak hangt er ook nog een lief kaartje aan de pan. Het is voor ons bovendien een rustmoment. Meestal gaan we maar door. Zo’n hartige kom soep is een fijne opkikker, daarna kunnen we er weer even tegen. Juffensoep is voor ons echt een steuntje in de rug!”

  Bekijk hier het recept voor juffensoep