boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Pakhuisjes van Hiske Ligtenberg

  Pakhuisjes van Hiske Ligtenberg

  Deze pakhuizen zijn inderdaad ‘pakhuizen’. Hiske Ligtenberg maakt ze namelijk van lege melk- en vlapakken. Ze zorgen voor een vrolijk lichtpuntje tijdens de donkere dagen.

  “Tijdens de winterperiode vind ik het heerlijk om mijn huis gezellig te maken. Het liefst gebruik ik zelfgemaakte versiersels die weinig geld kosten. Zo ben ik ook op dit doe-het-zelf project met melkpakken gekomen. Makkelijk zelf te maken en je hoeft er bijna niets voor te kopen. Je gebruikt gewoon je oude melkpakken. Het leukste resultaat krijg je door verschillende pakken te gebruiken in verschillende formaten. Zo krijg je als het ware een straat met pakhuisjes. Het enige wat ik heb aangeschaft, is vliegerpapier en een spuitbus met verf.

  Mijn knutselprojecten zijn te vinden op mijn website www.woontrendz.nl, die ik in 2012 ben gestart met mijn vriend Rick Sportel. Ik miste een website waar ik wooninspiratie en tuintrends op kon doen en waar ik achtergrondinformatie over leuke doe-het-zelf projecten kon vinden. Hier kun je zien hoe ik de pakhuisjes heb gemaakt.”

  Pakhuisjes

  Nodig

  • 4 lege melk-, yoghurt- of vlapakken
  • 1 potje hobbylijm of dubbelzijdig tape
  • 4 wasknijpers
  • 1 stanleymesje
  • 1 verfspuitbus in een kleur naar keuze
  • 1 vel vliegerpapier in een kleur naar keuze
  • 1 liniaal
  • 4 waxinelichtjes op batterij (gebruik geen echte!)

  Stappenplan

  1. Spoel de lege pakken van binnen goed schoon en laat ze drogen.

  2. Maak de openingen van de pakken dicht met lijm of dubbelzijdig tape. Gebruik een wasknijper om ze dicht te houden tijdens het drogen.

  3. Spuit de pakken in de gewenste kleur. Herhaal dit, indien nodig, om de pakken een egale kleur te geven.

  4. Laat ze een nacht drogen.

  5. Teken de raampjes af en snijd ze voorzichtig uit met behulp van en liniaal. Geef de raampjes verschillende groottes voor een speels effect.

  6. Snijd aan de achterkant van de pakken een extra grote opening om de lichtjes erin te kunnen doen.

  7. Knip het vliegerpapier op maat en plak het in de pakken voor de raampjes. Plak vast met lijm of tape.

  8. Doe de elektrische waxinelichtjes aan de achterzijde in de pakken en klaar is je straat.