boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    ONDER 1 HOEDJE: DE PADDENSTOELEN VAN COOP

    ONDER 1 HOEDJE: DE PADDENSTOELEN VAN COOP

    Rode paddenstoelen met witte stippen verkoopt Coop niet, maar wel heel veel andere soorten. We zetten de bekende én minder bekende soorten op een rijtje.

     

    Onder een hoedje koken

    De witte champignon is een graag geziene gast in veel gerechten door de verfijnde smaak, de stevige structuur en het grote bereidingsgemak. De witte kleur van zijn ‘hoed’ dankt de champignon aan het feit dat hij opgroeit in het donker. Snijd de champignons niet in plakken, maar in kwarten. Plakjes worden namelijk snel flets. Kwarten zorgen ervoor dat het vrijgekomen vocht gemakkelijk verdampt en de champignons sneller karamelliseren. Ook lekker als lunchgerecht door ze te bakken met wat knoflook, ui en tijm en te serveren met geroosterd brood.

    Het kleine broertje

    De kleine champignon is een mini-versie van de bekende witte soort. Ideaal voor snelle kokers, want je hoeft ze niet te snijden. Deze champignons zijn duidelijk herkenbaar in gerechten, dus ze doen een gewone maaltijd er meteen een stuk gezonder uitzien.

    Proosten mét de kastanjechampignon

    De kastanjechampignon heeft geen wit, maar een bruin hoedje. Onder die hoed zit een sterke, nootachtige smaak
    verborgen. Het vlees is behoorlijk stevig waardoor deze soort wat langer houdbaar is, ongeveer 5 dagen in de koeling. Ze zijn er altijd, want ze groeien het hele jaar door. Je kunt ze voor van alles gebruiken; van soepen en sausen tot pizza’s en omeletten. Ook lekker voor bij de borrel door ze te vullen of er een tapenade van te maken.

    Wat een gezwam

    Oesterzwammen zien er zo mooi uit, dat het bijna zonde is om ze te gebruiken. Toch doen, want de anijssmaak en het
    vlezige karakter maken ze zeer geschikt als vleesvervanger. Je hoeft alleen de harde onderkant eraf te snijden.
    Oesterzwammen groeien in grote trossen en zijn gekoeld 7 dagen houdbaar.

     Franse vrienden

    Cantharellen zijn geliefd in de Franse keuken vanwege de krachtige, peperachtige smaak, die in elk gerecht overeind blijft. Ze worden in het wild geplukt en zijn dus 100% natuurlijk. De cantharel groeit op mos, dat soms zelfs aan de steel zit. Het fijne aan koken met cantharellen is dat ze stevig blijven. Zelfs in sausen en soepen!

    Uit het oosten

    Wat je van ver haalt, is lekker. Dat gaat zeker op voor de Shii-take. Deze paddenstoel uit Japan en China heeft dik en stevig vlees en een mooie chocoladebruine kleur. Geliefd om zijn kruidige en nootachtige smaak. Ook nog eens makkelijk te bereiden, volledig eetbaar en zeer veelzijdig. De shii-take kan in de salade, de soep, de omelet of de stamppot; alles is mogelijk.

    Heb jij een lekker recept met paddenstoelen? Deel het hieronder!

     

    Nog geen reacties.

    Geef een reactie