boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Paastradities: samen smullen

  Paastradities: samen smullen

  Paastradities, iedereen heeft er wel één. Aan de keukentafel delen 5 lezers hun jaarlijkse vaste paasrecept. Want Pasen vieren we samen.

   

  De pompoenbrownies van Astrid

  Astrid Muçaj – van Hoesel (26) is getrouwd en heeft vier kinderen tussen 0 en 7 jaar. Haar paastafel staat in haar kerk. “ Wij vieren met Pasen het opstaan van Jezus in de kerk. Na de dienst eten we gezamenlijk een paaslunch. Soms maakt één persoon alles en soms maakt iedereen wat lekkers. Zo draagt iedereen zijn steentje bij.” Astrid maakt dit jaar haar pompoenbrownies. Dat wordt smullen!

  Bekijk hier het recept voor pompoenbrownies

   

  De paasflip van Sanja

  Sanja Matic (28) maakt deze paasflip voor haar man en haar kind. Want dit kidsproof toetje wordt ook door volwassenen graag gegeten!

  Bekijk hier het recept voor de paasflip

  De gevulde chocolade-eieren van Lian

  Lian van Rens (32) is getrouwd en heeft een dochtertje van bijna 1 jaar oud. “Tot nu toe vierden we Pasen bij onze ouders, maar door de komst van mijn dochter kan ik me goed voorstellen dat ik dit jaar met een eigen paastraditie start en ik iedereen naar ons toe laat komen. Je kunt dit toetje ook maken met zelfgemaakte chocoladeschaaltjes als je het breken van de eieren teveel gepriegel vindt.”

  Bekijk het recept voor gevulde chocolade-eieren

  De verpakte eieren van Sunita

  Sunita Changoe (46) woont samen en heeft een zoontje van 5 jaar. Dit bijzondere eierrecept gaat al behoorlijk wat jaren mee en doen het niet alleen goed met Pasen. “Ik at deze ‘vleeseieren’ jaren geleden voor het eerst op oudjaarsavond bij de ouders van mijn toenmalige geliefde.” De geliefde is inmiddels verdwenen, maar het recept is gebleven.

  Bekijk het recept van verpakte eieren

  Het broodje ei speciaal van Jorrit

  Voor Jorrit van Daalen Buissant des Amorie (28) staat Pasen in het teken van uitgebreid brunchen met zijn vriendin Sofie en zijn dochter van 6 maanden. “Voor eieren zoeken is Evi nog te jong, dus dit jaar houden we het bij eten. Het liefst van alles wat; dus zoet en hartig. Ik denk aan een zelfgemaakte tulbandcake en natuurlijk dit broodje ei speciaal.”

  Bekijk het recept van broodje ei speciaal

  De jus d’orange smoothie van Sabine

  Sabine Koning (27) woont met haar man en kind van 1 in Apeldoorn. Met Pasen denkt ze altijd terug aan hoe ze vroeger met haar eigen vader paaseieren zocht. “Hopelijk kunnen we dit soort herinneringen over een paar jaar ook met mijn kleintje maken.” Deze smoothie staat op haar paasmenu. “Het fijne is dat hij tussen alle overheerlijke paaseitjes door toch een beetje gezond is. Serveer ’m in feestelijke glaasjes, dat staat mooi.”

  Bekijk het recept voor jus d’orange smoothie

   

  Meer paasinspiratie? Bekijk onze paastafels vol ideeën.