boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Mmm… mosselen!

  Mmm… mosselen!

  We doen een vreugdedansje: het mosselseizoen is weer geopend! Het is tijd om te genieten van dit lekkers én een mooi moment om alle mosseltips, recepten en weetjes op een rijtje te zetten.

   

  Letter ‘r’ in de maand

  Het is niet helemaal waar dat mosselen alleen gegeten kunnen worden als de letter ‘r’ in de maand zit. Het mosselseizoen loopt namelijk van juli tot en met half april. De letter ‘r’ in het seizoen (winter, zomer en herfst) kan beter worden aangehouden.

  Open mossel

  Mosselen die je open uit de verpakking haalt, kunnen nog wel worden gegeten. Mosselen in een lekvrije verpakking voelen zich ontspannen en staan hierdoor vaak iets open. Belangrijk is wel dat je de mossel test door de bolle kant onder de koude kraan te houden en tegelijkertijd er tegen aan tikt. Als het goed is, wordt de mossel ‘wakker’ en sluit de schelp zich. Sluit de schelp niet of is de schelp beschadigd? Gooi de mossel dan weg.

  Koken

  Mosselen kun je koken in een grote pan met een dunne bodem. De grootte van de pan is afhankelijk van de hoeveelheid mosselen die je gaat koken. De dunne bodem zorgt ervoor dat de mosselen sneller gaar worden. De gemiddelde bereidingstijd is 10 minuten op hoog vuur. Om de mosselen wat meer smaak te geven, kun je prei, ui, selderij, scheutje wijn, room, wortel en peper en zout toevoegen. Als bijgerecht zijn frietjes, pasta of brood lekker.

   

  Ga je thuis lekker aan de slag? Bekijk dan hier een heerlijk mosselrecept.

   

  Of wil je het beste mosselrecept van Zeeland maken? Klik dan hier voor het recept.

   

  Wil je meer weten over de mossel? Neem dan eens een kijkje op www.mosselen.nl 

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Overal een topzomer - 5 augustus 2015

   […] Zo maak je zelf mosselen lekker klaar […]

  Geef een reactie