boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Lekker trommelen!

  Lekker trommelen!

  Maak van de dagelijkse lunchtrommel een belevenis met deze lekkere tips van Nicole Gorseling en Maike Keuben. Zo weet je zeker dat je kind gezond, gevarieerd en genoeg eet. Trommelen maar!

  Het idee om een broodtrommel veel gevarieerder te maken, is niet nieuw. In Japan doen ze het al jaren en heeft het zelfs een naam: bento. Een Japanse bento moet voldoen aan een paar regels: de inhoud moet gevarieerd, gezond, goedgevuld én mooi zijn. Japanners maken met het eten mooie patronen en gekke gezichten. Ze maken er zelfs Hello Kitty-poppetjes van rijst!

  DutchBento

  In Nederland wordt bento steeds populairder. Dat is niet gek, want het is dé ideale manier om je kind gezond, gevarieerd en leuk te laten lunchen. Nicole en Maike zijn er gek op; ze hebben er zelfs binnen hun website een apart gedeelte voor ingericht. Nicole: “Wij hebben bewust de naam DutchBento (Nederlandse bento – red.) bedacht. Maike en ik maken namelijk geen Hello Kitty-poppetjes van rijst en zeewier, zoals de Japanners doen. De inhoud van onze bento’s is anders. Japanners eten namelijk ook tijdens de lunch rijst en wij niet. Nederlanders zijn broodeters, dus in onze DutchBento’s vormt brood vaak de basis.”

  Speciaal

  De dames doen bijna dagelijks iets speciaals met de dagelijkse broodtrommel van hun kroost. “Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen gevarieerd, en bij voorkeur gezond, eten. Met een bento is dat makkelijk voor elkaar te krijgen, omdat je er van alles in kan stoppen. Door het een leuk vormpje te geven of speciaal te maken, zijn kinderen eerder geneigd nieuwe dingen te proberen.”

  Wil je jouw eigen ontworpen lunchbox winnen? Ga dan snel naar keukentafel.nl/ontwerpbroodtrommel!

  Bento herfst voor in bericht
  De herfstbento

  Liefde bento voor in bericht
  De hartjesbento

   

  Lunchbox regenboog voor in bericht
  De regenboogbento

   

  Wil je meer inspiratie opdoen? Neem eens een kijkje op de website moodkids.nl/dutchbento.

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie