boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Lampion de Luxe

  Lampion de Luxe

  Een lampion zelf maken is hartstikke leuk én het resultaat is verbluffend. Met deze lampion van een plastic petfles maak je helemaal de blits tijdens Sint Maarten!

   

  1

  Nodig: zie foto

   

  2

  Stap 1

  Haal de wikkel van de fles. Knip het oranje crêpepapier in dezelfde maat als de wikkel. Vouw het vel in drie gelijke delen.

   

  3

  Stap 2

  Teken op de zijkanten twee halve sterren en knip ze uit. Wikkel het vel om de fles zodat de vormpjes op de uiteinden elkaar raken. Maak vast met een plakbandje aan de boven- en onderkant.

   

  4

  Stap 3

  Doe hetzelfde met het rode vel. Knip in hetzelfde formaat als de wikkel, vouw in drie delen en teken aan de beide zijkanten een grote halve cirkel. Als het vel open wordt gevouwen, zitten er grote openingen in. Wikkel dit vel over de oranje wikkel op zo’n manier dat de sterren te zien zijn in de openingen van het rode vel. Maak ook dit vel vast met een plakbandje aan de boven- en onderkant.

   

  5

  Stap 4

  Snijd het oranje fotokarton (20 x 30 cm) op de snijmat in repen van ongeveer 1 cm breed over de verticale kant. Snijd niet door, maar stop op tijd zodat er aan beide uitein- den een ruimte van 2 cm overblijft.

   

  6

  Stap  5

  Plak net boven de onderkant van de fles dubbelzijdig tape en wikkel het oranje karton er omheen. Het karton zit nu aan een kant vast. Doe voor extra stevigheid ook twee elastiekjes aan de onderkant van de fles.

   

  7

  Stap 6

  Duw het karton van boven naar beneden zodat de repen naar buiten gaan staan. Bevestig het karton met twee elastiekjes aan de fles.

   

  8

  Stap 7

  Beplak de bovenkant van de fles met de stickers van het stickervel. Snijd uit het restmateriaal van het rode vel een cirkel en knip daar een gat in. Schuif de cirkel over de opening van de fles.

   

  8-1

  Stap 8

  Maak van een paperclip een haakje en duw dit in de hals van de fles. Haak hier het lampionlampje aan.

   

  9Gelukt? Laat het weten!

  Heb je deze uil gemaakt en is het helemaal gelukt? Laat het weten hier onderaan de pagina. Heb je direct even van blikjes er een duifje bij gemaakt? Laat maar zien en deel jouw knutseltips!

   

  Meer knutselprojecten

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie