boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Zo gaan je kinderen veilig naar school

  Zo gaan je kinderen veilig naar school

  De vakanties zijn weer bijna voorbij. Voor veel kinderen betekent dit dat ze voor het eerst met de fiets naar school gaan. Coop en Veilig Verkeer Nederland slaan dit jaar de handen ineen om samen te werken aan nog meer veiligheid voor onze fietsende kinderen.

  Kinderen zijn geen mini-volwassenen. Ze kunnen veel dingen niet, bijvoorbeeld gevaren inschatten en uit hun ooghoeken kijken. Amerikaans onderzoek wijst uit dat kinderen pas vanaf hun veertiende veilig kunnen oversteken. Dat heeft alles met hun hersenontwikkeling te maken.

  Al jaren voert Veilig Verkeer Nederland in deze periode van het jaar de actie De scholen zijn weer begonnen! Logisch, want direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.

  Tips voor ouders:

  1. Let op voor kinderen.
   Kinderen kunnen verkeerssituaties minder goed overzien en zijn minder in staat zijn om snelheden in te schatten.
  2. Ga op tijd weg.
   Als je niet hoeft te haasten, is het makkelijker om rekening met anderen te houden.

  3. Geef het goede voorbeeld.
   Gebruik dus geen smartphones als je fietst of in een auto rijdt.

  4. Pas je snelheid aan als er kinderen in de buurt zijn.
   Spelende kinderen kunnen plotseling de weg op rennen of oversteken.

  5. Geef kinderen de ruimte.
   Fietsende kinderen kunnen zomaar uitwijken of afslaan zonder richting aan te geven. De scholen zijn weer begonnen. En dat betekent dat vele duizenden jonge en onervaren fietsers aan het verkeer gaan deelnemen. Hun veiligheid is afhankelijk van jouw oplettendheid.

  Vanaf 28 augustus starten bij Coop de Bike-to-School weken. Als je speciale actieproducten koopt, krijg je gratis fietspunten. Bij 12 fietspunten heb je je spaarkaart vol. En, met een kleine bijbetaling of geheel gratis, een fietsaccessoire bij elkaar gespaard. Zo kun je sparen voor een fietshelm, lampenset, slot, reflectoren en een oranje krat voor op je fiets. Doe mee, spaar mee en help samen met ons de kinderen goed op weg!

  Meer weten? coop.nl/biketoschool