boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Krijg je kinderen van de bank af!

  Krijg je kinderen van de bank af!

  Zitten jouw kinderen ook als een zak aardappels op de bank? Jaag ze dan van die bank af, want bewegen en buiten zijn is niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Lees wat andere ouders doen om hun kinderen naar buiten te krijgen.

  Stepjes, spacescooter en rolschaatsen

  “De oudste wil nooit buitenspelen, maar als we gewoon gaan, vindt ze het toch leuk. Stepjes, spacescooter, rolschaatsen en stoepkrijt helpen ook. Ik denk dat het aan ouders is om kinderen te stimuleren naar buiten te gaan. Een actieve en sportieve oppas die de kinderen mee uit voetballen neemt, werkt trouwens ook heel goed!”

  Elsa Jonker (38), moeder van Anne (7), Bas (5) en Pien (3)

  tuinhuisje

  Prikkel hun creativiteit

  “We hebben een huis met een tuin, een speeltuintje voor de deur en verschillende duingebieden op fi etsafstand. Mijn kinderen zijn daardoor gewend om veel buiten te zijn. Regen houdt ze niet tegen. Ik geloof dat buiten spelen hun creativiteit prikkelt. Zand en water zijn leuk om mee te spelen en een tak of blad kan van alles zijn. Van een zwaard tot een paraplu.”

  Gwyneth Leermakers (36), moeder van Paco (4) en Giorgia (1)

  Beweeg samen

  “Als sportinstructeur geef ik speciale buitensportlessen aan moeders met kinderen. Mijn eigen zoon gaat ook mee en krijgt buiten bewegen zo met de paplepel ingegoten. Ik zie dat kinderen erg gestimuleerd worden om mee te doen als hun ouders bewegen. Mijn zoon mag heus wel op de iPad en televisiekijken na school of als we eten koken, maar ik houd de tijd wel in de gaten.”

  Josine Gräfe (37), moeder van Daniel (4) en Adam (3 maanden)

  hond

  De hond brengt redding

  “Wij wonen in de stad, maar hebben een tuin met een schommel en in de buurt zijn speeltuinen en speelveldjes. Toch slijten mijn kinderen het liefst hele dagen binnen. Ik moet echt mijn best doen om ze naar buiten te krijgen. Eerst is er vaak weerstand, maar als we eenmaal op pad zijn, genieten ze ervan. Sinds we een hond hebben, wandelen we veel, dat werkt goed.”

  Martijn de Groot (40), vader van Mirte (8) en Cato (6)

  zaklamp

  De zaklamptocht

  “Goed voorbeeld doet goed volgen. Dus we gaan vaak samen naar buiten, weer of geen weer. Even naar het bos, een wandeling door de wijk of een boodschap doen. Televisie kijken mag aan het einde van de dag als het eten gekookt wordt. Laatst zijn we ’s avonds na het eten buiten gaan wandelen met een zaklamp. Dat vonden ze heel leuk!”

  Esther Molenaar (42), moeder van de tweeling Thom en Lara (4)

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie