boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Bierkoken met de kookclub van Frank van Biemen

  Koken met een schuimkraag

  De lente is begonnen, dus de lentebokbiertjes zijn er weer! Frank van Biemen kookt graag met zijn kookclub én met bier. Hij verzint heerlijke biergerechten, waar je er gerust eentje bij kunt drinken.

  Frank van Biemen (50 jaar) richtte een aantal jaar geleden samen met een vriend een kookclub voor mannen op. “Koken met mannen is ongecompliceerd. We praten veel over eten, maar ook over het leven, het heelal en de rest. Uiteraard is er ook veel ruimte voor foute mannengrappen. Er heerst een goede energie, anders dan wanneer er ook vrouwen bij zouden zijn. Mannen zijn wat directer: op het moment dat het gerecht niet lekker is, zeggen ze dat ook. Bij een gemengde club gaat het er wat voorzichtiger aan toe.”

  Een verkleedfeestje voor koks

  Het clubje van Frank is behoorlijk gevarieerd. Een diverse club van een oudnotaris tot en met een kledingontwerper en van een autoverkoper tot een bakker. Ze zijn met een man of vijftien, van 32 tot 68 jaar. Het gaat er serieus aan toe. Frank: “Het menu wordt vooraf bepaald. Na het welkomstdrankje doen we onze koksbuizen aan – het is ook een beetje een verkleedfeestje – en verdelen we de gerechten. Dan slaan we aan het hakken, kloppen en koken. Rond een uurtje of acht starten we met het eerste hapje en vanaf dan eten we elk half uur een gang. Na elke ronde wordt het gerecht beoordeeld. En als iets mislukt is? Dan wordt er heel hard om gelachen. De gerechten die ik voor Aan de Keukentafel heb verzonnen zijn heel verrassend. Het leuke aan koken met bier is dat je de smaken op een heel andere manier tot hun recht laat komen.”

  Proeven in Italië

  De heren steken best veel tijd en energie in hun kookhobby. Frank: “We hebben 10 kookavonden per jaar en gaan eens per jaar met de club op ‘trainingsweekend’. De laatste keer was naar Italië. Daar hebben we alle dagen zo veel mogelijk geproefd van alle lekkere dingen. Thuis kook ik ook regelmatig voor mijn grootste criticaster, mijn vrouw. Zij is vegetarisch en een kritische eter, maar wel een dankbaar proefkonijn.”

  Meer weten? www.cchilversum.nl/kookvereniging

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie