boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  KOKEN MET ASPERGES

  KOKEN MET ASPERGES

  De lente is begonnen en dat betekent: het witte goud is er weer! Bekijk hieronder heerlijke recepten met asperges.

  Het aspergeseizoen wordt officieel op 14 april geopend, maar bij Coop mogen we vanaf deze week al volop van het witte goud genieten! Wist je dat ze al honderden jaren geleden asperges aten? De groenten zouden worden gebruikt als liefdesmiddel. Zelfs Cleopatra zette haar geliefde Julius Caesar regelmatig asperges voor… Wil jij ook indruk maken op je geliefde? Bekijk dan eens onderstaande recepten.

  Asperges schoonmaken

  Wanneer je de asperges wil gaan gebruiken kun je ze het beste, voor het schillen, aan de onderkant afsnijden en ze dan 30 minuten in koud water leggen. Hierdoor kunnen ze zich weer vol zuigen met water en zijn ze beter te schillen. Leg de asperges plat op een werkblad en schil ze met een dunschiller of een speciaal aspergemesje. Begin 2 à 3 cm onder het kopje. Schil de asperge zorgvuldig van boven naar beneden en helemaal rond. Zorg ervoor dat er geen vezelige stukjes schil achterblijven.

  Asperges bereiden

  Snijd vervolgens aan de onderkant het harde, houtige gedeelte weg. Leg de asperges in ruim koud water (de kopjes mogen er net iets bovenuit steken), voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten, met gesloten deksel, doorgaren.

  Asperges bewaren & houdbaarheid

  Verse asperges kun je 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Rol ze wel even in een vochtige theedoek, want ze zijn gevoelig voor uitdroging!

  Meer asperges? Lees ons dossier over het witte goud!

  Laat je inspireren door deze lekkere recepten

  Een Reactie op KOKEN MET ASPERGES

  1. Els den Dunnen
   20 april 2015 op 16:49 #

   Asperge ijs

  Geef een reactie