boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Koken voor de koning: 3x een koningsmaal

  Koken voor de koning: 3x een koningsmaal

  27 april is wel een heel speciale Koningsdag. Dan viert onze koning zijn 50ste verjaardag. Wat wordt het feestmenu op Villa Eikenhorst? “Pasta en aardappelen komen er niet in,” vertelde koning Willem-Alexander eerder op tv. “Maar groenten, véél groenten wel.” Een keukenprins en twee keukenprinsessen kropen achter de pannen.

  Tim (8) uit Schiedam maakt een Stoofpotje à la Máxima
  “Ik doe graag dingen met mijn vingers, anders verveel ik me. Bij koken kun je van alles uitproberen. Voor mama heb ik ooit een verrassing gemaakt, een zelfverzonnen fruitsalade: een smiley, met druivenogen en een banaan als mond. Maar vaak kook ik samen met haar, want het vuur mag ik niet zelf aanzetten. Spruitjes stampen en gehakt kneden vind ik het allerleukst. En aan kruiden ruiken. Wat ik lekker vind, dat komt erbij. Soms is dat ook een geheim ingrediënt. Dan zeg ik niet wat het is, haha! Toch wil ik later geen kok worden, maar motorcrosser. Mama is kok geweest en zij ging altijd veel te laat naar bed.”

  Bekijk het recept van Tim

   Jada (9) uit Rotterdam maakt paleispannenkoeken uit Suriname

  “Ik kook al vanaf mijn zevende, samen met mijn moeder. Ik kruid, roer en geef ingrediënten aan. Ondertussen vertelt zij hoe je alles klaarmaakt. Gezellig, en ik leer er veel van. ‘Jada, de kip wel om-en-om kruiden, hè.’ Of: ‘Vergeet niet het velletje eraf te halen, anders eten we straks kippenhaartjes.’ Later wil ik ook kok worden. Of hoe heet dat eigenlijk bij een meisje? Oh ja, kokkin dus. Maar dan wel in mijn eigen restaurant. Dan maak ik alleen maar lekkere Surinaamse gerechten. Bami, eieren met masala – dat zijn kerrie-eieren – en natuurlijk… pompoenpannenkoeken!”

  Bekijk het recept van Jada

  Roos (13) uit het Noord-Brabantse Zeeland maakt Wortelsoep met appeltjes van Oranje

  [body] “Taarten en toetjes maken, daar houd ik eigenlijk het meeste van. Met Kerst heb ik voor de hele familie, twintig mensen, petitfours gemaakt. Die waren echt lekker. Deze zomer gaan we op vakantie naar Ierland. Om alvast een beetje in de stemming te komen, heb ik voor vrienden een Ierse Lemon Meringue Pie gemaakt. Ook die was supergoed gelukt. Wat ik later wil worden, dat weet ik nog niet precies. Wel iets met eten, denk ik, diëtist ofzo. Je weet dan veel over koken, maar hoeft niet alle avonden te werken, zoals een kok.”

  Bekijk het recept van Roos