boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Het koekhuisje van Siemon de Jong

    Het koekhuisje van Siemon de Jong

    Het is de fantasie van ieder kind: een snoephuisje maken. Als het huis van koek eenmaal staat, is dit nagerecht eenvoudig af te maken door kinderen. Zet alles voor ze klaar en ze kunnen het naar eigen inzicht en smaak versieren.

    Siemon de Jong, beter bekend als taartenbakker Abel en eigenaar van taartenwinkel De taart van m’n tante in Amsterdam, heeft wel een idee waarom een snoephuisje zo’n succes is bij kinderen. “Ik denk dat het zo populair is door het sprookje van Hans en Grietje. Het ziet er ook zo gezellig en smakelijk uit! Zelf heb ik met Kerstmis al zo veel taart gezien en geroken dat ik alleen een klein toetje maak. Ik denk aan een vlaflip.”

    Wil je een snoephuisje maken? Realiseer je dan wel dat het bakken en bouwen behoorlijk veel tijd kost. Het koekhuisje moet zeker een dag drogen voor je het kunt versieren. Heb je hier geen tijd voor? Zoek dan een kant-en-klaar snoephuisje dat je alleen nog in elkaar hoeft te zetten.

    Versiertips

    – Gebruik platte ronde chocolaatjes of smarties als dakpannen.
    – Gekleurde dropveters doen het goed als raam- of deurkozijnen.
    – Taaitaaipoppetjes of bokkenpootjes kun je naast het huisje zetten als poppetjes of bomen.
    – Met tumtums en hartjes vrolijk je de muren van het huisje op.
    – Vergeet het huisje niet af te werken met glazuur en poedersuiker. Maak een laagje sneeuw in de
    tuin (van poedersuiker) of mooie luiken naast de ramen (van wit glazuur).

    Hier zie je hoe je een koekhuisje bakt, bouwt en versiert: