boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Creatief pannenkoeken bakken met Cindy Groen

  Creatief pannenkoeken bakken met Cindy Groen

  Cindy Groen won de creativiteitsprijs op het Nederlands Kampioenschap Pannenkoeken Bakken en maakt voor ons drie heel bijzondere pannenkoeken.

  Cindy en haar man waren toe aan een nieuwe uitdaging. Op internet zagen ze een advertentie, waarin restaurant De Oude Hof te koop werd aangeboden. “Het leek ons meteen wat. We zijn beiden Fries en Appelscha is een dorpje waar we allebei als kind kwamen. Het riep nostalgische gevoelens bij ons op.” Meer dan horecabaantjes tijdens haar studententijd had Cindy niet qua culinaire ervaring, maar het weerhield haar er niet van het restaurant samen met haar man te kopen. “ We hebben een diploma sociale hygiëne gehaald en zijn er gewoon voor gegaan.” Het eerste seizoen doen ze alles volgens de formule die de vorige eigenaren hanteerden. Het tweede jaar passen ze de recepturen en bestanddelen aan. “We besloten zoveel mogelijk te werken met biologische ingrediënten en streekproducten. Eieren van 
de boer, biologisch vlees. Dat vinden we belangrijk. Het komt de smaak ten goede.”

   

  Nuchtere Friezin

  De eerste keer dat Cindy een uitnodiging kreeg voor het NK Pannenkoeken Bakken, ging ze er niet op in. “ We waren nog maar net open, ik ben eerst maar eens gewoon als bezoeker gegaan.” Toen er een jaar later weer een uitnodiging op de mat viel, durfde ze het aan. “De reacties van gasten op onze pannenkoeken waren goed. Ik voelde me zeker genoeg om mee te doen.” Met 26 andere deelnemers bakte ze eerst een naturel pannenkoek, om daarna de show te stelen met haar lasagnepannenkoek. De jury beoordeelde ’m als meest creatieve pannenkoek. “Ze vonden het leuk dat ik als een van de weinigen de spinazie en Italiaanse kruiden door het beslag roerde. En ze vonden ’m natuurlijk lekker.”
Als nuchtere Friezin was het wel even slikken, zo’n prijs. “Ik wilde na de uitreiking meteen het podium af, maar dat mocht niet.
Er stonden nog talloze fotografen klaar om me met de prijs vast
te leggen.”

   

  Meer weten? www.deoudehof.nl
  Nog geen reacties.

  Geef een reactie