boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Knutselen: Een tafelkleed voor moederdag

  Knutselen: Een tafelkleed voor moederdag

  Moederdag! Jouw moeder verdient op 8 mei natuurlijk een heerlijk ontbijt op bed. Maar wist je dat heel veel moeders stiekem niet van beschuitkruimels in hun bed en omvallende glaasjes sap houden? Verras jouw  moeder daarom met de mooist gedekte ontbijttafel. Met zelfgemaakt tafelkleed.

  Benodigdheden knutselen moederdagNodig

  • oud laken of stuk stof
  • strijkijzer
  • lege wc-rol
  • schaar
  • plakband
  • verf (bijvoorbeeld acrylverf)

  Stap 1

  Het stuk stof dat je gaat gebruiken moet mooi glad gestreken zijn, dan kun je het beste stempelen. Vraag een volwassene om hulp als je gaat strijken. Het liefst niet je moeder, het moet wel een verrassing blijven.

  Stap 2

  Knip een wc-rol doormidden.

  Stap 3

  Vouw de wc-rol zo dat je een hartjesvorm krijgt.

  TIP! Plak een plakbandje bovenop het hartje zodat je wc-rol goed in vorm blijft.

  stap 4

  Stap 4

   Knijp wat rode verf in een bakje of lege eierdoos en strijk de laag met een kwast glad. Doop je wc-rolhart in de verf en begin met stempelen. Neem elke keer nieuwe verf als je een hartje hebt gemaakt. Bedenk van te voren wat je een mooi patroon vindt. Ga jij het kleed helemaal met hartjes vullen, bestempel je alleen de zijkanten of maak je juist een strook met hartjes in het midden?
  TIP! Ook leuk: kleur af en toe een hartje in met verf.

  stap 5

  Stap 5

  Laat de verf een paar uur drogen en klaar is je kleed! Nu kun je de tafel op zijn mooist dekken. Wil je je moeder extra verrassen? Zorg dan voor ‘nieuw’ servies. Wat dacht je van een leeg flesje om een sapje in te doen? Of gebruik een leeg jampotje om yoghurt met muesli in te maken. Verrassing!

  stap 6

   

   

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie