boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Maak een uiltje van blikjes

  De blikkenuil

  Versier je tuin met dit leuke uiltje. Een superleuke manier om oude blikken te recyclen.

  IMG_0017-nodig

  Pas op: de blikjes kunnen heel scherp zijn. Maak dit uiltje alleen onder toezicht van ouders. Hang hem ook op een hoge plek!

  Nodig:

  • 1 dunne tak
  • 20 cm dik ijzerdraad
  • 50 cm dun ijzerdraad
  • 1 grote deksel van bv een pot mayonaise
  • 2 kleine dekseltjes van bv blikjes tomatenpuree
  • 2 knopen
  • hamer
  • 1 dikke spijker

   

  IMG_0313-stap-1

  Stap 1:

  Sla met de hamer en de spijker vier kleine gaatjes in de rand van het grote deksel. Van deze gaatjes ga je de pootjes van de uil maken. Leg een plankje onder het deksel, anders komen er butsen in de tafel.

  IMG_0334-stap-2

  Stap 2:

  Knip 2 keer 10 cm van het dunne ijzerdraad. Haal het door een van de gaatjes. Wikkel de draad drie keer om de stok en stop de draad door het tweede gaatje weer terug. Maak het ijzerdraad aan de achterkant van het deksel aan elkaar vast. Doe het nog een keer voor het tweede pootje.

   

  IMG_0356-stap-3

  Stap 3:

  Maak de uilenogen door twee knopen op de tomatenpureedekseltjes vast te maken met een klein stukje van het dunne ijzerdraad. Met een spijker sla je eerst weer een gaatje in de dekseltjes. Let op! De randen van de dekseltjes zijn scherp.

   

  IMG_0358-stap-4

  Stap 4:

  Leg de ogen op het grote deksel op de goede plaats. Nu kun je weer per oog twee gaatjes maken in het grote deksel met een hamer en spijker. Haal een stukje ijzerdraad door de ogen en bind aan de achterkant vast.

   

  IMG_0382-stap-5

  Stap 5:

  Neem het stuk dikke ijzerdraad. Buig het zo dat het een snavel en twee uitstekende pluimpjes gaan vormen. Klem het draad vast achter de ogen zodat het blijft hangen.

   

  IMG_0391-stap-6

  Stap 6:

  Maak aan de bovenkant van het deksel nog twee gaatjes met hamer en spijker zodat je een ophanglusje kunt maken van dun ijzerdraad. Oehoe! Jouw uil is klaar om uit te vliegen.

   

  af

  Gelukt? Laat het weten!

  Heb je deze uil gemaakt en is het helemaal gelukt? Laat het weten hier onderaan de pagina. Heb je direct even van blikjes er een duifje bij gemaakt? Laat maar zien en deel jouw knutseltips!

   

  Meer knutselprojecten

  Een Reactie op Maak een uiltje van blikjes

  1. 17 september 2014 op 22:25 #

   Leuk!

  Geef een reactie