boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Klusjes? Klaar terwijl je wacht

  Klusjes? Klaar terwijl je wacht

  Klusjes, elk seizoen moeten ze weleens gedaan worden. Maar ‘Handyman’ Ad Fransen heeft makkelijke oplossingen die je gewoon bij je Coop kunt kopen. 

  Gootsteen ontstoppen?

  Eerst een bakkie koffie

  Verstopte gootstenen moesten verboden worden. Je bent er toch al snel een half uurtje zoet mee en als het tegen zit moet de leiding nog open ook. Gelukkig kan dat makkelijker. Gooi gewoon wat koffiegruis in de afvoer. Dit schuurt en ontvet de leiding en bezinkt niet. Klaar is Kees. Of wat je naam ook is. Enne, neem zelf direct ook maar een bakkie voor de moeite!

  Doffe plekken op meubels?

  Neem een biertje

  Op doffe plekken op houten meubels kun je uren boenen. Of je neemt gewoon een biertje. Smeer het goed uit en al je houten meubels glimmen als nooit tevoren. De truc werkt ook voor houten vloeren. Tijd om al je vrienden en vriendinnen uit te nodigen om bijvoorbeeld een wedstrijdje te kijken van je favoriete club!

  De wc schoonmaken?

  Gebruik je tanden

  De wc schoonmaken behoort toch wel tot de top 5 vervelendste klusjes in het huis. Gelukkig is hier ook een oplossing voor: neem de randen snel af met een doekje en laat de wc vervolgens spoelen met een kunstgebittablet. Ga er daarna met een toiletborstel doorheen en voilà; een blinkende pot! Ontsmetten kan ook goed met een scheutje mondwater.

  Schoenen poetsen?

  Ga voetballen met een ei

  Mooie zondagse leren schoenen zijn pas echt mooi als ze gepoetst zijn. Tenzij je jouw kind kan omkopen met 20 cent staat dit garant voor een vervelend klusje. Gelukkig is ook hier een truc voor. Wrijf je schoenen in met een halve rauwe aardappel of met geklopt eiwit en ze blinken als nooit tevoren.

  Lakschade aan de auto?

  Daar hebben we lak aan

  Al een nageltje lakschade aan je auto kan roestplekken veroorzaken. Geen nood! Je bent alle ellende voor als je de plekjes behandelt met blanke nagellak.

  Iets kwijt?

  Ga stofzuigen

  Stofzuigen klinkt als werk. Daar houden we natuurlijk niet van. Bekijk het eens anders door tegen jezelf te zeggen stofzuigen = zoeken. En ga met de stofzuiger op zoek naar het zoekgeraakte schroefje uit de bril van jouw kind. Bind met een elastiek een nylon kous over de mond van de stofzuiger, begin met zuigen en het schroefje is binnen een mum van tijd gevonden.

  Bril op losse schroeven?

  Gebruik je nagels

  Die kleine schroefjes in brillen lijken ervoor gemaakt om eruit te vallen, zo klein zijn ze. Zitten ze alleen los, dan kun je het leed zo verhelpen met doorzichtige nagellak. Eén drupje en de schroef zit muurvast.

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie