boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Kleedje-dek-je

  Kleedje-dek-je

  Ga lekker veel naar buiten deze zomer. We maken het je makkelijk met deze picknickrecepten en tips. Dat worden dagen om nooit meer te vergeten.

  Voor het bruidspaar

  Marianne Scholten: “De leukste picknick ooit was met mijn zussen, hun partners en kinderen in de Drunense duinen in Noord-Brabant. Mijn ouders waren 40 jaar getrouwd en als cadeau wilden we een mooi album met foto’s hebben van onze gezinnen. We hadden allemaal wat lekkers gemaakt en zijn gaan picknicken om in een ontspannen sfeer foto´s te kunnen maken. Het was een fantastische middag. We konden de mooiste spontane foto’s maken. Het was eigenlijk jammer dat onze ouders er niet bij waren.”

  broodje biefstuk met blauwe kaas

  Biefstuksandwich met blauwschimmelkaas

  Aan de plas

  Cocky Splinter: “Ik ben gek op picknicken. Vroeger haalde ik mijn kinderen van school en fietsten we naar de Ouderkerkerplas. Dan had ik lekkere hapjes en broodjes mee en een kleed. De kinderen konden ravotten tot het begon te schemeren. Tegenwoordig spreek ik er met vriendinnen af. Lekker de laatste nieuwtjes en recepten uitwisselen. Thee, wijn, boeken en zakdoeken mee voor de lach en de traan. Of ik maak laat in de avond een wandeling rond de plas en ga daarna voldaan weer naar huis.”

  Satécroissants
  Saté-croissants

  Pubers

  Maria de Laatste: “Toen onze puberzoon nog een peuter was, hielden wij al enorm veel van picknicken. Maar de exotische gerechtjes die we graag aten, waren nou niet bepaald het ultieme fingerfood. Nadat mijn schoonzusje me over deze spiesjes had verteld en onze voorraad stokbrood en komkommer voor de zoveelste keer werd geplunderd, besloot ik ze eens uit te proberen. Inmiddels zijn onze kinderen grote pubers, maar nog steeds zijn ze stapelgek op deze zomerse traktatie.”

  Koninklijke spiesjes

  Pof-spiesjes

  Stiekeme groenten

  Marleen de Veij: “Ik ben deze broodjes gaan maken toen we in Australië woonden. Op elk kinderfeestje verschenen kleine worstenbroodjes en alle kinderen waren er verzot op. Het leek mij slim om er groenten in te verwerken om de kinderen ongemerkt meer groenten te laten eten. Door het formaat zijn de broodjes ideaal voor een picknick.”

  Saucijzenbroodjes met verborgen groenten

  Saucijzenbroodjes met verborgen groenten

  Ik ga picknicken en neem mee…

  • Een groot kleed of handdoek. Er bestaan fleecekleden met een plastic onderkant. Handig voor het geval het gras nog een beetje vochtig is.

  • Een koelbox met koel elementen. Op deze manier blijven de drankjes en het eten lekker koel.

  • Bordjes, bekers en bestek. Neem een extra set mee voor onverwachte gasten of bordjes die in het zand vallen.

  • Servetten en vochtige doekjes voor de knoeiers.

  • Keukenrol, ideaal om het meeste vuil mee van de borden te verwijderen.

  • Vuilniszakken om het afval in te doen. Ook handig om op te zitten als er onverwachte gasten langskomen.

  • Opener. Niets is vervelender dan een fles wijn of bierflesje niet open kunnen krijgen.

  Op de motor

  Yvon Prijs: “We gaan vaak met de motor op pad. Wanneer we dan onderweg picknicken, kunnen we geen alcohol drinken. Een thermoskan met lekkere ijsthee is dan ideaal! Ook tijdens barbecues of picknicks met de familie serveren we deze ijsthee, omdat er altijd mensen zijn die moeten rijden. Succes verzekerd!”

  Sinaasappelijsthee

  Frisse sinaasappel-ijsthee

  Fris en fruitig

  Petra Postma: “Ik kijk altijd uit naar het picknickseizoen, want er is niets leuker dan genieten van de natuur, het zonnetje en lekkere hapjes. Alles ruikt en smaakt buiten beter en iedereen is vrolijk! Dit recept is ontstaan doordat ik gek ben op gerechten met fruit en frisse groentes.”

  witlofsalade

  Witlofsalade met fruit

  TIP!

  Maak lussen aan de hoeken van je picknickkleed en neem haringen mee wanneer je gaat picknicken en het wat winderig is. Zet elke hoek vast met een haring en je kleed blijft netjes liggen.

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie