boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Keukenprins: zo maak je een dessert van oude koffie

    Keukenprins: zo maak je een dessert van oude koffie

    Slim en voordelige koken? Ware keukenhelden verklappen hun keukengeheimen. Thomas Luttikhold (27) maakt van oude koffie een lekker dessert.

    Thomas  was vijftien toen hij zeker wist dat hij later een eigen restaurant wilde beginnen. Dat kwam er niet, maar bijbaantjes in de horeca openden wel zijn ogen over voedselverspilling. “Ik heb naast sterrenchefs gewerkt, in schnitzelparadijzen en bij partycateraars: altijd moest ik eten weggooien. Ik ben op dat onderwerp afgestudeerd en ik wilde er m’n beroep van maken.”

    Met zijn bedrijf Wastewatchers onderzoekt Tomas hoe bedrijven minder eten kunnen verspillen. “Men weet dat je er iets mee moet doen, maar er is weinig bekend over hoe je dit kunt aanpakken.” Zelf probeert hij op creatieve manier met restjes om te gaan. “Koffie was vroeger voor de rijken. Wat zij over hadden, gaven ze aan de armen. Die kookten dat dan op en gaven er een smaakje aan, omdat het toch wel wat muffig was geworden en ze er toch iets smakelijks van wilden maken. Zo ben ik op dit recept gekomen.” Heeft hij nog meer tips?“Probeer voedsel waarde te geven, ga niet met honger naar de supermarkt en koop gepaste hoeveelheden om te voorkomen dat je eten weg moet gooien, want dat is erg zonde.”

    Koffiedessert

    Van oude koffie kun je prima een lekker dessert maken.

    Nodig: 

    • 6 bladen gelatine voor 500 ml vloeistof
    • 50 gr suiker
    • 500 ml oude koffie
    • 100 ml vloeibare slagroom

    Bereiding:

    1. Doe de plakjes gelatine in een bakje met lauw water om te weken.
    2. Doe de suiker en de koffie in een pan en breng het mengsel langzaam aan de kook.
    3. Zet het vuur uit en roer de uitgeknepen gelatinebladen erdoorheen. Deze lossen op.
    4. Laat dit een minuutje rusten en voeg vervolgens de slagroom toe.
    5. Verdeel dit mengsel over vier kopjes en laat het minimaal een uur in de koelkast staan.

    Keukenprinsen en -prinsessen gezocht!

    Heb jij een supertip die zo simpel is dat iedereen het eigenlijk zou moeten weten? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar: redactie@totalspiel.com