boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kaas & wijn: Succesvolle stellen

    Kaas & wijn: Succesvolle stellen

    Zin in iets hartigs bij de borrel? Of juist geen zin in zoet na de maaltijd? Kies voor een kaasplankje met bijpassende wijn, die je uiteraard bij jouw Coop haalt!

    Rambol nootmix

    Romige zuivel uit Frankrijk in combinatie met noten gemaakt van gepasteuriseerde koemelk met een vetpercentage van 60%. Hier blijf je van eten!

    Goede combi: Patriarche chardonnay uit Frankrijk. Je ruikt vanille en bloemen, je proeft hinten van citrus en exotisch fruit in deze ronde, harmonieuze wijn.

     

    brie bieslook

    Brie bieslook

    Deze smeuïge brie is gevuld met een milde crème van verse kaas en verse bieslook.

    Goede combi: Marqués de Cacéres uit Spanje. Een frisse fruitige wijn met de geur van citrus en peer en een smakelijk afdronk met een vleugje appel.

    Brie

    Coop roombrie

    Een favoriet die niet mag ontbreken. De rijping geeft de kaas niet alleen een romige smaak, maar ook een mooie witte korst.

    Goede combi: Fairgrape Vino de la Tierra garnache rosé uit Spanje. Een uit de Provence geïmporteerd druivenras zorgt voor de frisse geur van rood zomerfruit met een licht kruidige afdronk.

    cambozola classic

    Cambozola classic

    Cambozola classic combineert het zachte van roomkaas met het herkenbare pikante tintje van de blauwschimmelkaas.

    Goede combi: Villa Maria Marlborough sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland. Deze prijswinnaar heeft fruitige, intense aroma’s van kruisbes en tropische vruchten.

    gorgonzola Gorgonzola

    Deze Noord-Italiaanse lieveling is waarschijnlijk de populairste blauwschimmelkaas ter wereld. De schimmel Penicillium roqueforti is verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak.

    Goede combi: Lazzaro pinot grigio uit Italië. Een druivencombinatie met diepgang (chardonnay) en frisse zuren (pinot grigio) levert een frisse en toegankelijke wijn op.

    Rochebaron

    Rochebaron

    Het unieke van deze kaas is niet alleen de korst van eetbare as, maar ook de romige zuivel die uitloopt als de kaas gerijpt is. Een soepele en smaakvolle blauwschimmelkaas.

    Goede combi: Candeline Côtes de Provence rosé uit Frankrijk. Een frisse, fruitige, ietwat droge, kruidige wijn uit de Provence.

    Roomkaas perzik-sinaasappel

    Roomkaas perzik/ sinaasappel

    Deze verse roomkaas met een zacht zoete smaak valt bij iedereen in de smaak. Heerlijk op brood of toast.

    Goede combi: Nooitgedagt chardonnay/colombard uit Zuid-Afrika. Het frisse, knisperend, tropische fruit past perfect bij jonge kazen.

    Tips

    • Naast brood en toastjes is het ook lekker om dadel/ notenbrood, appelstroop, confituur, noten of (gedroogd) fruit bij de kaasplank te serveren
    • Voor een dessert zijn die kaassoorten voldoende. Ga uit van 75 gram per persoon.
    • Voor de beste smaak is het raadzaam de kaas een half uur voor het serveren uit de koelkast te halen.
    Nog geen reacties.

    Geef een reactie