boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Het geheim van de perfecte biefstuk

  Het geheim van de perfecte biefstuk

  Voor een goede biefstuk ben je bij Coop aan het juiste adres. Vooral tijdens de feestdagen is dit malse rundvlees een heerlijke traktatie! Maar hoe bak je eigenlijk de perfecte biefstuk? Wij helpen je een handje met dit stappenplan. 

  1. Biefstuk mag niet te koud zijn, dus haal jouw vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast en laat het afgedekt op kamertemperatuur komen.
  2. Wrijf de biefstuk licht in met peper, maar nog niet met zout! Zout zorgt er namelijk voor dat de sappen aan de biefstuk worden onttrokken waardoor hij minder mals zal zijn. Strooi pas op je bord wat zout over je stukje vlees.
  3. Laat in een pan met dikke bodem boter smelten (ongeveer 100 gram per vier biefstukjes) en wacht tot de boter goed bruin is geworden en het schuim er vanaf is.biefstuk
  4. Bak biefstuk 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur voor een rosé gebakken biefstuk. Houd 1 minuut per kant aan voor een rauwe biefstuk, 1,5 minuut voor een rode biefstuk en 4 minuten voor een doorgebakken biefstuk. Zeker weten of de biefstuk de gewenste gaarheid heeft? Doe de vingertruc (zie onder)!
  5. Prik nooit met een vork in de biefstuk, maar gebruik een vleestang. Een vork zorgt ervoor dat de sappen eruit lopen waardoor de droger wordt. Houd de biefstuk ook in beweging over de bodem van de pan.
  6. Klaar? Haal de biefstuk uit de pan en bestrooi met zout.
  7. Laat de biefstuk vervolgens even rusten voor het opdienen. Doe dit door de biefstuk op een voorverwarmd bord te leggen af te dekken met aluminiumfolie voor maximaal 3 minuten. Zo kunnen de sappen zich verspreiden en wordt de biefstuk heerlijk sappig met een krokant korstje.

   De vingertruc:
   * Druk met de rechterwijsvinger op de linker muis van je hand en ervaar de zachtheid van de muis. Zo voelt ‘rauw’ aan.
   * Plaats de linker wijsvinger op de punt van de linker duim en test de muis weer. Die is nu iets steviger. Zo voelt ‘rood’ aan.
   * Zet nu de linker middelvinger op de linker duim. Zo voelt ‘medium-rood’ aan.
   * Door met de linker ringvinger de linker duimtop aan te raken, voelt u hoe ‘medium gebakken’ biefstuk aanvoelt.
   * Het contact van de linker duim en de top van de linker pink geeft in de muis de spanning van ‘doorbakken’ vlees.

    

   Smakelijk!