boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Hasta la pasta!

  Hasta la pasta!

  Pasta is een graag geziene gast aan de Nederlandse keukentafel. Het is snel, voedzaam, betaalbaar en je kunt er eindeloos mee  variëren. Marijke, Karsten en Rachel zijn echte pasta-fans en delen hun favoriete recept met Coop. 

  Pasta Jacques - klein

  Pasta Jacques

  Marijke de Korte- Nieuwenstein (58) uit Uden

  “Jacques is mijn beste vriend. Hij maakte zo’n tien jaar geleden dit heerlijke pastagerecht tijdens een etentje. Sindsdien serveer ik het tijdens ons jaarlijkse tuinfeest waar ik vrienden en familie uitnodig. De pasta wordt lekker smeuïg door de gesmolten mozzarella en de combinatie van spekjes, salami en tomaatjes zorgt voor een verrassende smaaksensatie. Meestal is de pan snel leeg tijdens het tuinfeest, maar als er toch wat overblijft, dan is Pasta Jacques de volgende dag koud ook erg lekker. Tijdens het feest mag Jacques zelf ook graag een bordje opscheppen. Ik heb het gerecht naar hem vernoemd.”

   

  Spaghetti di rachele - klein

  Spaghetti di Rachele

  Rachel Voorbij (29) uit Utrecht

  “Ik heb ontdekt dat zelfgemaakte pastasaus veel lekkerder is dan saus uit een potje. Spelenderwijs ben ik erachter gekomen met wat voor ingrediënten ik de lekkerste pastasaus maak. De simpele combinatie van verse basilicum met tomaten is heerlijk. Om de saus een wat zoute smaak en een goede bite te geven, voeg ik er vaak olijven aan toe. Mijn pasta’s maak ik eigenlijk altijd vegetarisch. Simpele rode pastasaus is wat mij betreft lekkerder dan alle andere pastasauzen. Afgelopen zomer ben ik bijna twee maanden in de Italiaanse stad Napels geweest om Italiaans te leren. Thuis in Utrecht kook ik normaal gesproken elke dag zelf. Tijdens mijn verblijf in Napels heb ik nauwelijks een pan aangeraakt. Ik ging elke dag uiteten, zo lekker!”

   

  Lauwe pastasalade met gerookte zalm - Karsten Straatman - klein

  Lauwe pastasalade met gerookte zalm

  Karsten Straatman (32) uit Vollenhove

  “Ik houd van Italiaans eten, de Italiaanse sfeer en de manier van leven. Ik vind Rome één van de mooiste plekken op aarde en heb zelfs mijn vrouw in deze stad ten huwelijk gevraagd.  Thuis, in Vollenhove, kook ik minstens een keer in de week Italiaans. Ik vind het fijn dat je met weinig ingrediënten iets heel lekkers op tafel kunt zetten. We eten deze pastasalade vaak in de zomer, omdat het een lekkere frisse smaak heeft. De stad waar ik woon, organiseert elk jaar in augustus het bloemencorso. De maanden die daaraan voorafgaan, ben ik bezig met het ontwerpen en bouwen van een praalwagen. Pasta is voor mij dan de ideale maaltijd, omdat het mij energie geeft om na mijn werk ’s avonds nog aan de wagen te bouwen.”

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie