boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Verzin een wervende groentenaam en win een kookboek!

  Verzin een wervende groentenaam en win een kookboek!

  Muesli is vaak vezelrijk, croissants smeuïg en brood ambachtelijk, maar sperzieboontjes zijn maar vaak alleen sperzieboontjes. Verzin een spannende benaming voor groenten en maak kans op het kookboek “Groente!”.

  Amerikaans onderzoek laat zien dat volwassenen 23% meer groenten eten wanneer die worden omschreven als ‘rijke boterachtige geroosterde zoete maïs’ of ‘langzaam geroosterde courgette-bites’ in plaats van gewoon ‘maïs’ of ‘courgette’. Overigens wordt er niet meer groente gegeten als producten worden omschreven met een gezondheidsboodschap, zoals ‘maïs met minder zout’ of ‘maïs rijk aan vitaminen’.

  Voldoende groente en fruit eten is belangrijk voor de gezondheid en misschien kan een spannende naam, zoals ‘smaakvolle, zinderende, knapperige, scherp gesneden sperzieboontjes’ ons wel helpen om gezonder te eten!

  Coop onderzoekt samen met de VU hoe we gezonder kunnen eten. Deze column is geschreven door Dr. ir. Joline Beulens (links) & dr. Joreintje Mackenbach van de Vrije Universiteit. 

  Wat een leuke reacties en groentenamen onder dit artikel. In deze winactie wint de mooiste inzending het kookboek”Groente!”, van Niven Kunz.

  De jury heeft overlegd en besloten dat het kookboek gaat naar Joseph Steins met haar ode aan spercieboontjes. Een eervolle vermelding geven we aan de  ‘kabouter kooltjes’ van S.L. Duifhuizen. Bedankt allemaal!

  12 Reacties op Verzin een wervende groentenaam en win een kookboek!

  1. 18 januari 2018 op 21:39 #
   Sperzibonen
   Sperziebonen kun je ook benoemen als,heerlijke smeuïge groene met kleine witte boontjes erin lange groene bonen. Dat geeft een beetje een kleurrijk benaming aan de sperzieboon. Maar voor mij mag hij gewoon sperzieboon heten omdat het bij mij een herinnering geeft om met ze alle op zaterdagmiddag lekker warm te eten ,waar ons hele gezin echt op zijn gemak tafelde en onze pa eens geen haast had of weg was. Dus de herinnering aan een groente en de associatie met wat er in een gezin gebeurde geeft ook iets wat je graag zou eten..
  2. 19 januari 2018 op 06:51 #

   Een heerlijke en gezonde groentenboost (lees sperziebonenboost/spruitenboost etc) voor iedereen; dat zou mij wel wat lijken en mij direct naar de groentenboer leiden om verse groenten te kopen.

  3. 20 januari 2018 op 19:53 #
   Snappy Spercies
   Snappy Spercieboontjes, Wispelturige Witlof & Razende Rode Biet. Groente is iets waar ik enorm van geniet! De kinderen vinden het maar “zozo”. Maar dan ken je mij nog niet => Vega Papa Jo. Ik maak van groente een waar feestje. Vertel de waarheid over het zielige beestje. Dat een bord vol groente redden zal. Nee het is echt niet zo mal. Plots gaan de Snappy Spercies erin als koek. Dus maak ik graag kans op dit leuke boek! Om groente nog meer bij familie en vrienden te promoten. Heb in ieder geval genoten. Van het maken van deze rijm. De groeten het is nu goodbye time :D
  4. 4 februari 2018 op 16:51 #
   Kabouter kooltjes
   Spruitjes gingen er vroeger niet in bij mijn broers en mij. Maar kabouterkooltjes, die er verdacht veel op leken, die vonden we wel lekker!
  5. 9 februari 2018 op 07:04 #
   Witlof = loveboatjes
   Met Valentijnsdag is dit natuurlijk de ideale groente, witlofschuitjes oftewel loveboatjes. Heel simpel, gewoon een lekkere witlofsalade na smaak maken. De buitenste bladeren van een stronkje bewaren en hierin de salade serveren. Mijn kinderen lusten zo wel 2 “loveboatjes”.
  6. 9 februari 2018 op 08:07 #
   Wortel-pastinaaksoep love soep
   Een heerlijk smakende soep die je maakt van heerlijke groente en kruiden. 3 -pastinaak en 2 grote wortels en 1/2 knolselderij en 1 paprika en 2 zoete aardappels. Groenten in kleine stukken snijden wassen en in de pan doen even aanbakken in de roomboter met knoflook en twee uien dan vullen met met twee kippen bouillon blokjes en laten sudderen als het klaar is pureren staaf mixer en kruiden naar smaak toevoegen kerrie /peper. Peterselie fijn haken en beetje toevoegen soep en wat crème fraîche.
  7. 9 februari 2018 op 11:58 #
   bloemkool
   kolossaal, lekkere, buitengewoon smakelijke bloemkool die je bij de keel grijpt
  8. 10 februari 2018 op 17:48 #

   Konijnensnoepjes = worteltjes, kabouterkralen=erwtjes

  9. 11 februari 2018 op 11:23 #
   Balletvitamines
   Balletvitamines, omdat mijn beide dochters een balletopleding volgen en dus gezond en goed moeten eten
  10. 11 februari 2018 op 17:15 #
   Voor Spruiten
   Groene patat met saté, de kinderen smullen ervan als ik saté over de spuiten doe, ze eten alles op, ik noem het altijd de Groene patat met saté. En ze genieten :) Groetjes Anneliese de Waal
  11. 11 februari 2018 op 21:50 #
   gezonde juweeltjes
   sunkissed jewelry
  12. 1 maart 2018 op 12:43 #
   Bedankt!
   Oh wat geweldig fijn dat ik gewonnen heb!! Heel erg bedankt alvast :) Even practisch, waar moet ik mijn adresgegevens naar toe sturen?

  Geef een reactie