boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Gourmetpret

  Gourmetpret

  Met Kerst is gourmetten nog altijd favoriet. Vier gourmetliefhebbers vertellen over hun gourmetavond.

  De mediterrane gourmet van Loet

  Loet Aardema (8) woont met haar ouders, broertje en zusje in Utrecht. “Wat ik heel erg lekker vind, is een stokbroodje met chorizoworst en feta op de grillplaat. Ik heb deze combinatie zelf bedacht. Wat ik ook lekker vind, zijn omeletjes met geraspte kaas erop. Deze maak ik in mijn eigen pannetje. Ik vind het leuk om dit zelf te maken. Ook houd ik van zalm. Ik snijd deze dan in stukjes en doe er een beetje zout en peper op. De laatste keer dat we gingen gourmetten viel alle stroom uit. De stoppen waren doorgeslagen. We moesten toen met Kerstop zoek naar een ander gourmetstel.”

  Het grotere gourmetwerk van Rik

  Rik Dekkers (25) is single en woont in Nijmegen. “Vroeger gourmette ik alleen met mijn familie rondom Kerst, nu doe ik dat jaarlijks met vrienden aan een hele lange tafel. We zijn met zoveel dat we twee gourmetstellen gebruiken en ook een grillplaat op tafel zetten. Het is leuk om een eigen pannetje te hebben, maar nog leuker is het om de grillplaat te gebruiken. We maken er namelijk een strijd van het stukje vlees van de buurman weg te kapen.”

  De vegetarische gourmet van Siebrich

  Siebrich Visser (30) woont met haar vriend in Amsterdam. “De meeste mensen denken bij gourmetten gelijk aan vlees. Ik ben vanaf mijn elfde vegetariër en heb nog nooit een stuk vlees op de gourmetset gelegd. Toch houd ik van gourmetten. Ik maak pannenkoekjes en groenten op de grillplaat. Die marineer ik dan eerst met pesto voor ik ze aan een prikker rijg. Wat ook heerlijk is, zijn oesterzwammen die je vult met Italiaanse kaas. Met een lekkere salade en een stuk brood erbij heb je gegarandeerd een succesvolle vegetarische gourmetavond.”

  De vlees mét visgourmet van Bram

  Bram de Korte (63) woont met zijn vrouw in Uden en heeft twee dochters. “Als we met Kerst samen met onze dochters en aanhang gourmetten, dan koop ik naast vlees ook vis. Mijn dochters en hun vriendjes houden erg van vlees, ik meer van vis. Vis is een stuk minder machtig dan vlees. Ik koop meestal een diepvriesvisje, gamba’s en scholfilet. De vis smaakt heerlijk met stukjes komkommer en een sausje van mayonaise en geraspte kaas. Ook maak ik zelf altijd cranberry-chilisaus. Ik laat dan cranberrysaus, chilisaus, basterdsuiker en wat citroensap doorkoken. Deze saus smaakt lekker bij zowel vis als vlees.”

  Lekker he! Bekijk alle gourmetpret van Coop hier!