boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De gekke soepen van Wendy Dekker

  WENDY DEKKER VERKLAART SAAIE SOEPEN DE OORLOG

  Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er soep van maken. Bastognekoeken? Brie? Cola? Soepgek Wendy Dekker draait er haar pollepel niet voor om. En lekker dat ze zijn!

   

  “Hoe gek de combinaties ook zijn die ik verzin, het pakt eigenlijk altijd goed uit.”

  Wendy kookt graag en veel. Soep is favoriet en staat zeker 3 keer per week op het menu. “De liefde voor soep is me niet met de soeplepel ingegoten, maar is eigenlijk pas 8 jaar geleden begonnen. Ik had toen een eigen lunchroom en moest dagelijks een soep van de dag bedenken. Ik heb toen zoveel verschillende, lekkere soepen geproefd waardoor het kwartje ineens viel. Soep is lekker, gezond, makkelijk klaar te maken, je kunt al je restjes erin kwijt en het is enorm voedzaam! Waarom maak ik eigenlijk niet vaker soep? Iedereen vindt het namelijk lekker.”

  Ze voegde de daad bij het woord en begon verschillende soepen te maken. Voor de lunch of voor het avondeten; Wendy’s soeppan stond ineens veelvuldig te pruttelen. Ze zocht ook meteen de uitdaging op, want saaie soepen zijn aan Wendy niet besteed. “Het leuke aan soep is dat je er zo goed mee kunt experimenteren. Hoe gek de combinaties ook zijn die ik verzin, het pakt eigenlijk altijd goed uit. Soms klinken combinaties gekker dan dat ze zijn. Mijn witlofsoep met cola klinkt bijvoorbeeld heel gek, maar is eigenlijk heel logisch. Witlof is namelijk bitter en de zoetheid van de cola maakt het bittere van het witlof een stuk minder. Het resultaat: een soep met smaken die samen heel mooi in balans zijn.”

  Smaken zijn nogal belangrijk voor Wendy. In haar werk als cateraar zoekt ze in haar recepten altijd bijzondere combinaties op. Het heeft zelfs geleid tot de oprichting van Proefclub, een regelmatig terugkerende clubavond waar je kunt leren proeven. “Met de Proefclub wil ik mensen bewust maken van de smaak van voedsel. Aan de avonden zit een gezondheids- en een sociaal aspect. Je leert namelijk mensen kennen onder het genot van lekker eten en drinken en live muziek. Het gezonde aspect zit ’m in dat ik mensen ook écht iets leer. Ik leg namelijk veel uit over producten en over gezonde keuzes.”

  Meer weten? www.tast-deproefclub.nl

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie