boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Grill recepten van Coop | Keukentafel.nl

  De grillrecepten van barbecue-kampioen Annemieke Wildschut

  Voor het grillen van hamburgers en worstjes draai je je hand niet om. Maar wat doe je met kabeljauw, gamba’s en fruit? Barbecue-kampioen Annemieke Wildschut gaat de uitdaging aan en heeft heerlijke recepten.

  ‘Jarenlang bestond mijn barbecuemenu uit vlees, salade, patat en stokbrood. Met als gevolg dat iedereen al bijna vol zat als het eerste stuk vlees op tafel werd gezet. Tegenwoordig is er op mijn tafel geen broodkruimel, druppel saus of slablaadje meer te vinden en toch komen mensen nog graag bij me barbecueën. Ik weet namelijk nu hoe ik op een andere manier moet barbecueën. Veel lekkerder, veel creatiever en vaak ook nog gezonder.

  Indirect barbecueën

  Door het deksel van de barbecue te gebruiken en het kolenrooster maar voor 1/3 te vullen met kolen, verandert de barbecue als het ware in een heteluchtoven. In barbecuetermen heet dat indirect barbecueën. Deze vorm heeft tot gevolg dat er veel meer mee kan dan alleen maar grillen. Alles wat in de oven kan worden klaargemaakt, kan op de barbecue. Zelfs een quiche gaat bij mij op mijn Weber-barbecue! De bereidingstijd is iets langer, maar daar is toch niets mis mee? Ik begrijp nooit waar de haast vandaan komt. Het is mooi weer, iedereen zit lekker in de tuin met een drankje en weet dat er lekker eten aan zit te komen.

  Ook ’s winters

  Ik ben zelfs zo dol op barbecueën dat ook ’s winters bij mij de kolen worden aangestoken. Ik zet dan mijn schalen erop en ga vervolgens binnen wachten. Met deze manier van barbecueën hoef je er namelijk ook niet bij te blijven. Na een tijdje ga je gewoon eens rustig kijken. Het leuke aan indirect barbecueën is dat echt alles erop kan. Het is gewoon een kwestie van experimenteren. Door een collega raakte ik besmet met het virus genaamd indirect barbecueën. We raakten in gesprek over koken en uiteindelijk kwamen we uit bij zijn uit de hand gelopen hobby: regelmatig recepten delen op een barbecueforum en lid zijn van het barbecueteam de Lowland Smokers. Ik begon met experimenteren en inmiddels zit ik ook bij het team en zijn we zeer succesvol. Naast wedstrijden doen we ook cateringklussen en workshops.

   

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie