boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Gekke boomtradities

  Gekke boomtradities

  Veel mensen willen graag een perfecte kerstboom. Met bijvoorbeeld alleen zilveren of rode versiering. Wies en Roos denken daar anders over.

  Wies: “Het begon toen mijn zoon twee jaar oud was en hij een afzichtelijke blauwe glitterster had uitgekozen die mooi afstak bij alle andere ballen. Het jaar erop maakten we de doos open en werden we eigenlijk heel vrolijk van die lelijke blauwe ster. Het werd de favoriet omdat er een herinnering aan zat. Inmiddels heb ik twee kinderen en elk jaar zoeken ze een eigen bal of versiering uit. Als de doos nu opengaat, reageren ze heel enthousiast als ze hun eigen trompetje of kerstmannetje tegenkomen.”

  De lelijkste boom

  Roos Padberg heeft het idee van een prachtige kerstboom ook allang opgegeven. Haar man kwam op een dag thuis met de lelijkste kerstboom die ze ooit gezien had. “In het midden zat een groot gat. Het was een hele rare boom, maar het had wel iets om te kiezen voor een boom, die anders zielig en alleen was achtergebleven. Het jaar erop hadden we een ronde boom, die heel ver de kamer in stak. Vanaf nu zijn we niet meer op zoek naar de mooiste boom, maar naar de lelijkste.”

  Zelf hakken

  Wat ook een leuke traditie kan worden: het omhakken van je eigen kerstboom. Sinds twee jaar kun je bij het Nationale Park De Hoge Veluwe – midden in het bos – zelf een kerstboom uitzoeken en omzagen. Leuk om te doen en je helpt de natuur een handje. De bomen moeten omgehakt worden, omdat anders het landschap dichtgroeit. De omgehakte dennenboom krijg je gratis mee. Je moet wel entree betalen om het park in te gaan. Entree volwassenen: € 8,40, kinderen van  6-12 jaar: € 4,20, auto: € 6,00.

  Meer weten? www.hogeveluwe.nl