boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Geen stress met kerst!

  Geen stress met kerst!

  Tijdens de kerstdagen vliegen we van hot naar her: heeft iedereen genoeg drinken, is het eten klaar en het huis aan de kant? Je krijgt er soms de kriebels van… Gelukkig hebben de lezers van Keukentafel.nl de beste tips voor je. 

  Anita Hubert

  Voor de kerstsfeer (qua eten) worden er wat kerstkransjes en dergelijke in huis gehaald. Voor de rest niet te veel poespas: een afhaalmaaltijd Chinees is bij ons ook geen probleem. We houden het graag een beetje makkelijk.

  Sila Fokke

  Omdat ik elk jaar OF met Kerstmis OF tijdens Oud en Nieuw moet werken qua zorgsector is er weinig gelegenheid tot uitnodigen van familie etc. Ook al omdat mijn man qua storingsdiensten dan de ándere dagen bereikbaar moet zijn en nagenoeg áltijd wel weg moet (Centrale Verwarmingen). Familie woont te ver weg om even uur naartoe te gaan dus ja…wij vermaken ons met eigen gezin…Niks lang in de keuken staan maar genieten van een goede stamppot of een pizzarette op tafel…

  kerstbeertje 500 bij 533

  Jeanfrance Kolbach

  Stressvrij is ook stressvrij voor iedereen. Iedereen maakt iets kleins. De ene een pan soep, de andere een simpele salade en de andere lekkere pap. Heel simpel maar wel doeltreffend voor jezelf en de gasten.

  Sandra Raino

  Leg de lat niet te hoog, kook je niet graag, ga dan geen 5-gangen menu in elkaar flansen… maar kies iets waar je zelf blij van wordt, als jij het uitstraalt dan voelt je gezelschap dat ook. Fijne kerst!!

  Nelly Nieuwenhuis

  Het gaat niet om het eten, maar om het gezellig samenzijn. “Geluk heb je niet, je doet het!”
  Kerst 800 bij 533

  Ellen Jansen

  Deze kerst is kinderkerst. De kids van 14 en 16 jaar willen dit jaar voor alles zorgen. Ze zijn nu al druk met de boodschappen en aan het bedenken wat ze allemaal gaan maken. Ik heb besloten om me helemaal nergens mee te bemoeien en vertrouwen te hebben in de kinderen. Ik moet zeggen: het voelt relax. Ze koken al regelmatig dus ik weet dat het gaat lukken maar ben wel heel benieuwd hoe het allemaal gaat dit jaar.

  Joost van Rijn

  Ja, ik houd van wintersfeer. En ja, ik houd van mooie kerstspullen en heerlijk ruikende dennenbomen. Maar….. er is zoveel ellende op de wereld. Mensen die hun land verlaten omdat er daar oorlog is, mensen die geen geld hebben om eten te kopen (ook in ons eigen land) en nog veel meer. Het begint mij tegen te staan om met kerst veel eten in huis te halen en jezelf vol te proppen. Dus mijn gouden tip om de feestdagen stressvrij door te komen is: maak een pan zuurkool met rookworst. Nodig wat mensen uit zodat het wel gezellig is. Misschien wonen er zelfs vluchtelingen in de buurt die je uit kunt nodigen om zo kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. Gegarandeerd: géén stress, maar wel gezelligheid en boeiende verhalen.

  Marga Bongers

  Kerst dit jaar valt bij ons op zondag 20 december en donderdag 24 december 😉 Echtgenoot is taxichauffeur en werkt op 25 en 26 december. Zondag 20 december gaan we met schoonfamilie (30 personen) uit eten en donderdag 24 december maak ik een hapjestafel bij dochter thuis. Om 18.00 uur komen daar alle werkenden bij elkaar en luiden we de kerst in! De hapjes en drankjes koop en maak ik in de dagen ervoor en wat eten we beide kerstdagen?: KLIEKJES!

  Maureen Keasberry

  Op Eerste Kerstdag gaan wij altijd uit eten met een grote groep. Iedereen mag mee, als ze zelf maar betalen haha. Op Tweede Kerstdag gaan wij altijd gourmetten. Ik bestel de schotel op tijd bij de Coop. En ook omdat het lekker handig is en wij daar nooit te weinig van hebben. Mocht ik over hebben dan bak ik de restjes vlees meteen aan en de volgende dag maak ik van de restjes vlees iets Indisch. Gewoon heerlijk makkelijk met familie en vrienden.

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie