boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Fan van Ben

  Fan van Ben:

  Kook mee met de Australische Masterchef

  Na het televisieprogramma Masterchef Australia is heel Nederland fan van Ben Ungermann (33). Speciaal voor Coop deelt Ben een echt Nederlands recept voor zomerstamppot met zalm. Fan van Ben? Kook dan mee!

  We weten Ben te strikken als hij een paar weken in Nederland is. Ben heeft een Nederlandse moeder en een Nederlands-Indonesische vader. Hij groeide op met de gerechten van zijn oma en raakte door haar geïnspireerd om zich aan te melden voor Masterchef Australia: “Ik dacht dat ik geen schijn van kans had. Ik was al dolblij dat ik bij de laatste 50 zat! Maar eenmaal in het programma ben ik heel fanatiek gaan studeren. Je zit een paar maanden in een huis met alle andere kandidaten zonder internet of telefoon, dus je kunt ook weinig anders dan kookboeken verslinden.”

  Wel of niet gewonnen

  Gedurende de show maakte de voormalige winkelmanager het ene lekkere gerecht na het andere, vaak met een Nederlands tintje. Van bitterballen (“Mijn favoriete Nederlandse snack”) tot tulpenbollen (“Dat was niet zo’n succes, haha”) en bakken vol smakelijk ijs, wat zijn specialisme werd. In de finale verloor Ben op het nippertje van zijn medekandidaat Diana Chan: “We hadden twee versies gefilmd, eentje waarin ik won en eentje waarin Diana won. Dat was heel bizar, maar ze doen dat omdat ze bang zijn dat de uitslag anders uitlekt. Vervolgens moest ik drie maanden wachten. Ook wij hoorden de cijfers van de jury pas op de dag van de finale-uitzending. Ik wil niet bitter klinken, maar baalde er wel echt ontzettend van. Gelukkig werd die teleurstelling snel minder, doordat ik inmiddels veel mooie andere projecten met eten heb kunnen doen.”

  Hollandse keuken

  De knappe kok hee inderdaad niets te klagen: sinds het programma reist hij de hele wereld over om te koken of te praten over eten. Brazilië, Japan, India; noem maar op. Hij is ook regelmatig in Nederland. Zo is zijn beroemde ijs sinds kort in Den Haag te koop bij Donuts & Co. Ben is helemaal weg van onze eigen Hollandse keuken. Maar ja, wat ís die typische Nederlandse keuken dan  eigenlijk? Ben: “Nederlandse mensen zien hun eten niet echt als een bepaalde stijl, zoals de Franse of de Italiaanse keuken, dat vinden ze maar aanstellerij, denk ik. Maar jullie hebben echt lekker, huiselijk eten. Stamppot, hutspot, al die verschillende snacks zoals bitterballen, oliebollen, poffertjes. Mijn oma heeft me veel geleerd. Ik snap er niks van dat Nederlands eten niet populairder is. Waarom bestelt niemand Nederlands eten om thuis te laten bezorgen bijvoorbeeld? Ik probeer nu dat gezellige, smakelijke eten populairder te maken en misschien wat chiquer hier en daar. M’n oma is supertrots!”

  Kook je mee?

  Als fan van Ben maak je natuurlijk deze heerlijke zomerstamppot. Laat even weten hoe het was hieronder in de reacties. Wij zorgen ervoor dat alle reacties bij Ben bezorgd worden, dat vindt hij superleuk!

  Zalm met stamppot, tuinbonen en bouillon

  Een fijn, huiselijk gerecht van Australian Masterchef Ben Ungermann, waar je je lekker op kunt storten in het weekend!

  Bekijk het recept

  Sambuca-dropijs

  Ben Ungermann werd beroemd om zijn ijs tijdens Masterchef Australia 2017. Speciaal voor ons deelt hij zijn sambuca-drop-ijs recept, met een vleugje Hollands.

  Bekijk het recept

   

   

  Nog geen reacties.

  Geef een reactie